Edward Riedl (M)

I Sverige lönar utbildning sig sämst i hela…

Av , , Bli först att kommentera 4

I Sverige lönar utbildning sig sämst i hela västvärlden! Trots det vill Löfvens regering höja skatterna på arbete och allra mest för de som utbildat sig mest. Sverige kommer inte att vara en kunskapsnation med en politik där vi har lägst utbildningspremie i hela västvärlden.

Läs mer här: http://www.expressen.se/ledare/eric-erfors/grattis-lofven-vi-ar-allra-samst/

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Militär hjälp till Frankrike

Av , , Bli först att kommentera 4

Sverige bör självfallet bistå Frankrike militärt. Daesh/IS är ett hot mot hela den civiliserade världen och vi måste självfallet sluta upp i det arbetet. I ett första led ska vi fortsätta med de militära och civila insatser där vi redan är engagerade samtidigt som vi tillsammans med Frankrike och övriga Europa identifierar hur ökade insatser mot Daesh/IS ska kunna utformas. Det innebär sannolikt att hotbilden, som redan finns, kan bli ännu större mot Sverige. Men jag menar att det inte är ett alternativ att stå vid sidan och se på.

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Idag är jag rädd när jag går till jobbet

Av , , 3 kommentarer 16

Idag är jag rädd när jag går till jobbet!

Det är ok att vara rädd för att gå till jobbet. Men det är inte ok att stanna hemma för att man är rädd. Det sammanfattar nog många samtal igår kväll mellan folkets valda företrädare och deras barn och anhöriga. Sveriges Riksdag och Regering har hotats. Den eller de som utfärdat hotet vill skrämma Sveriges statsledning från att utföra sitt jobb. Det har hotats med blodbad om vi närmar oss vår arbetsplats. Jag sitter just nu på flyget hemifrån Umeå på väg ner till min arbetsplats i vår huvudstad. Sveriges Riksdag. Mitt jobb är att tjäna er Västerbottningar och på ett klokt sätt förvalta det förtroende ni givit mig och mitt parti. Det är själva grundfundamentet för det goda samhället vi lever i. Jag är inte lättskrämd. Men självklart kommer jag känna viss rädsla när jag närmar mig min arbetsplats idag. Visst hade det varit skönt att stanna hemma. Tända en brasa och mysa i soffan med min dotter. Vara säker på att inget kan hända. Men om Sveriges valda företrädare, Sveriges statsledning, inte vågar gå till jobbet. Vad händer då? Vad händer om poliser, brandmän och sjukvårdspersonal inte vågar gå till jobbet. Vad händer om journalister inte vågar göra sitt jobb? Vad händer om våra soldater inte vågar göra sitt jobb? Alla har familjer och vänner som bryr sig. Barn som oroas. Ibland är de också med rätta rädda att gå till sina jobb. Jag och mina riksdags och regeringskollegor kommer idag att gå till jobbet och göra det ni valt oss att göra. Det kan ni lita på. Jag litar på att säkerhetspolisen, polisen och alla andra går till sina jobb och gör det de ska idag. Det handlar helt enkelt om tillit. Vårt goda samhälle är värt att slå vakt om. I slutändan är vårt goda samhälle inte starkare men inte heller svagare än alla människor som finns där. Vi får aldrig vika ner oss inför hot och terror. Nu har flyget landat och jag ska bege mig till mitt kontor och påbörja ännu en dag i folkets tjänst.

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

Svensk jordbruk behöver bättre villkor

Av , , Bli först att kommentera 12

Svensk jordbruk behöver bättre villkor! Jag slåss idag för bättre konkurrensvillkor för det svenska jordbruket på vår moderata partistämma i Karlstad! Jag menar att det är orimligt att svenska politiker först beslutar om hårda djurskyddskrav, omfattande regleringar och höga miljöskatter. Sen blir svensk mat dyr att producera. Sen beslutar samma politiker att handla mat till skolor, sjukhus och äldreboenden från andra länder med sämre djurskyddsregler, färre regleringar och lägre miljöskatter. Jag menar att det är helt orimligt.

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

DÖ har dött

Av , , 1 kommentar 9

Decemberöverenskommelsen gäller inte längre. Skulden till detta är till stor del Stefan Löfvens egen. Med en historiskt svag regering vill han genomföra en politik som saknar folkligt stöd. Många försämringar som S och MP-regeringen vill göra är rena vallöftsebrott. Försämringar av rot och rut-avdragen, höjda bränsleskatter, flygskatt och mycket mer. Samtidigt är det parlamentariska läget i Sveriges Riksdag oförändrat. Sverige måste också fortsatt kunna regeras i god ordning. Nu gäller det att alliansen gemensamt tar ansvar för det fortsatta arbetet. Att avskaffa DÖ är inte svaret på hur Sverige ska regeras.

 

Edward Riedl (M).

1 kommentar

Stort missnöje med S och MP-regeringens budget

Av , , Bli först att kommentera 10

Stort missnöje med S och MP-regeringens budget! Hela 16% av befolkningen tycker att S och MP-regeringens budget är bra! Där finns också en stor del av kritiken av DÖ. Men till alla er som vill ha allianspolitik för fler jobb samt ordning och reda i svensk ekonomi: Rösta på nya moderaterna eller annat alliansparti i nästa val. Missnöjesrösta inte på partier vars politik ni i grunden inte tycker om. För då är risken stor att ni antingen får fortsatt S och MP-styre eller så får ni ett annat partis politik som ni heller i grunden inte gillar. Med det sagt lovar jag också att göra mitt bästa för att förbättra nya moderaternas politik så vi förtjänar väljarnas förtroende på egna meriter.

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Spring för världens barn du med

Av , , 1 kommentar 10

Jag har redan satt in pengar till världens barn och kommer att springa senare idag när jag är klar med mina möten. Det är väldigt enkelt att swisha över lite pengar som kommer utsatta barn till del i en annan del av världen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något är mycket kloka ord. För alla de som får hjälp i utsatthet kan ett litet bidrag från en okänd människa i en mer priviligierad del av världen vara skillnaden mellan ett bättre liv och ett liv som aldrig får levas. Gör skillnad du med.

 

Edward Riedl (M).

1 kommentar

(S)tora tågrånet och siffertrix

Av , , 4 kommentarer 18

S och MP-regeringen har valt att slakta SJ och ta ur 1900 miljoner kronor ur det statliga bolaget. Trots all kritik över att alliansregeringen gjorde för lite för järnvägen visar de röd-gröna nu sina rätta färger. Istället för att satsa på framtiden tar de ut så mycket pengar ur det statliga SJ att det fått namnet ”Det stora tågrånet”. Pengarna tänker de använda kortsiktigt för att få ihop statens finanser. Nu visar det sig att det statliga företaget Akademiska hus som äger främst universitetsfastigheter står näst på tur. Magdalena Andersson skriver upp värdet på fastigheterna med 5000 miljoner kronor och tar sedan ur 6500 miljoner kronor ur det statliga bolaget. S och MP brandskattar och siffertrixar med välskötta statliga bolag för att få ihop sin budget för nästa år. Men sen är pengarna slut och vad kommer då? Den nya S och MP-regeringen missköter statens finanser och i slutändan kommer vanligt folk med vanliga jobb att få betala notan för kalaset.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

Fridolin (MP) vill tjäna pengar på brunkol

Av , , 3 kommentarer 9

I valrörelsen kunde vi alla se en tuff Fridolin som hade med sig en kol-bit i tv-studion samtidigt som han berättade hur alliansen ville tjäna pengar på att sälja brunkol i Tyskland. Kanske var det någon som faktiskt trodde att miljöpartiet menade allvar? Men nu har S och MP-regeringen berättat att de avser att sälja brunkolet i Tyskland som Vattenfall äger. Det vore lite intressant att se media faktiskt ställa Fridolin och MP mot väggen eftersom de hade så högt tonläge i valrörelsen och nu i regeringsställning gör precis det som de kritiserade oss i alliansen för.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

Löfvens 2:a regeringsförklaring utan…

Av , , 4 kommentarer 6

Löfvens 2:a regeringsförklaring utan Norrbotniabana! Inför valet lovade de röd-gröna partierna att börja bygga Norrbotniabanan dagen efter valet om de fick väljarnas förtroende. Men nu har statsminister Stefan Löfven läst upp sin andra regeringsförklaring utan att ens nämna Norrbotniabanan. Istället får Norrland bära den största delen av S och MP-regeringens skattehöjningar. Istället för satsningar på Norrland så blev det högre bensinskatter, högre dieselskatter, flygskatt och en kilometerskatt.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer