Edward Riedl (M)

Försämra inte ROT-avdraget

Av , , 4 kommentarer 9

ROT-avdraget var en av alliansens tidigare reformer. Den blev mycket lyckad eftersom den skapade fler jobb och gjorde så att den svarta marknaden i princip helt upphörde på det här området. Det gjorde att reformen blev självfinansierad. Nu vill alltså S och MP-regeringen försämra ROT-avdraget. Både Ekobrottsmyndigheten och Ekonomistyrningsverket varnar nu för att svartjobben kommer att öka. Arbetsförmedlingen varnar för högre arbetslöshet. Trots detta tänker alltså S och MP-regeringen genomföra dessa försämringar som i slutändan inte kommer att ge statskassan högre intäkter. Deras politik leder istället till mer svartjobb och högre arbetslöshet.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

Oacceptabelt att Västra länken inte kan börja byggas nu

Av , , 3 kommentarer 9

vl

Igår kväll förde jag samtal med infrastrukturminister Anna Johansson (S) i Sveriges Riksdag kring färdigställandet av Västra länken! Tyvärr ser ministern inte att S och MP-regeringen på något sätt kan skynda på arbetet. Jag tänker åtminstone göra allt jag kan för att Ringleden runt Umeå så snart som möjligt ska färdigställas.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

Arbetarrörelsen sviker arbetare

Av , , 4 kommentarer 7

v

 

Jag skriver i gårdagens VK om hur den socialdemokratiska arbetarrörelsen sviker alla som arbetar och även de som idag står utan arbete men inget hellre vill än att arbeta! Stefan Löfvens alla löftesbrott har inneburit att S och MP-regeringen helt saknar en politik för fler jobb.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

(S)vikna vallöften

Av , , 3 kommentarer 9

11113773_1090629250951214_5559314936841367574_n

 

De som inte innan val redovisar hur alla löften ska betalas eller med vem de ska genomföras kommer att göra väljarna besvikna efter valet!

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

Alliansen starkt fram i ny opinionsmätning

Av , , 3 kommentarer 14

Alliansen samlar nu 40% av väljarkåren jämfört med de röd-gröna som idag samlar 41%. Socialdemokraterna är den stora förloraren där stödet minskar med hela 3,9 procentenheter samtidigt som moderaterna går fram. Det är fortfarande långt kvar till nästa ordinarie val och alliansen måste i slutändan förtjäna förtroende på egna meriter. Även om S och MP-regeringen bryter löften på löpande band och gör ett dåligt jobb så måste alliansen vinna på att erbjuda de bästa politiska framtidsförslagen.

 

Läs mer här: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/s-rasar-i-ny-matning_4509550.svd

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

Höjd bensinskatt slår mot Norrland

Av , , 5 kommentarer 11

Idag har jag lämnat in en skriftlig fråga till Infrastrukturminister Anna Johansson (S) där jag frågar henne om hon tror att höjd bensinskatt ökar Norrlands konkurrenskraft och om hon tror att det underlättar för att hela Sverige ska leva. Sverige har redan världens högsta koldioxidbeskattning och att ytterligare skärpa den kommer inte att leda till bättre miljö utan bara ökade hinder för oss med långa avstånd.

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

S vallöften är som Hong-Kong dollar

Av , , 3 kommentarer 20

Socialdemokratiska vallöften är lite som Hong-Kong dollar! Det låter som det är mer värt än vad det faktiskt är. För väljaren är det lätt hänt att man tror att löften från alliansen och socialdemokraterna är lika mycket värda. Men idag är det klart och tydligt för alla att så inte är fallet. Det blir flygskatt, höjd bensinskatt och många andra brutna löften.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

Flyget behövs i Sverige

Av , , 1 kommentar 16

vaxjo

 

Idag besöker jag Växjö Småland Airport för att inhämta mer kunskap om svensk flygplatsinfrastruktur! Det är en viktig del i arbetet med att utveckla nya moderaternas flygpolitik. Sverige är beroende av fortsatt goda flygförbindelser i hela Sverige för jobb, tillväxt och nöjesresor. Jag kommer fortsatt att jobba för att flyget ska ha goda förutsättningar att utvecklas i vårt land.

 

Edward Riedl (M).

1 kommentar

Bra att Försvarsmakten nu välkomnas på…

Av , , Bli först att kommentera 17

Bra att Försvarsmakten nu välkomnas på nationaldagsfirandet! Det är bra att arrangörerna vill att nya svenskar ska känna sig välkomna på nationaldagsfirandet. Men att utestänga Försvarsmakten för att inte motverka syftet var inget annat än missriktad välvilja. Nu rättas det till och Försvaret bjuds nu in. Nu ser jag fram emot ett trevligt nationaldagsfirande på Gammlia.

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Självklart ska försvarsmakten vara med på…

Av , , 9 kommentarer 55

Självklart ska försvarsmakten vara med på nationaldagsfirandet på Gammlia! Försvarsmakten är den yttersta garanten för fred och trygghet i vårt land. Dessutom är det många killar och tjejer från försvarsmakten som med risk för eget liv bidrar till ökad stabilitet i en orolig omvärld. Det är ett hån mot dem från ansvariga på Gammlia och kommunen. Självklart ska vi göra allt för att välkomna nya svenskar till Umeå. Men försvarsmakten är en viktig del av det välkomnande Sverige.

Edward Riedl (M).

9 kommentarer