Edward Riedl (M)

Hur ska S och MP få en statsbudget genom riksdagen?

Av , , 2 kommentarer 10

Inför valet påpekade vi från alliansen att det faktiskt inte fanns ett röd-grönt alternativ till alliansregeringen. Jag har själv skrivit många bloggar om att Sverige bara har hade ett regeringsalternativ i valet 2014. Nu ser vi en helt oförberedd minoritetsregering ta form av än så länge S och MP. Så länge inget alliansparti hoppar över för att riva sönder de reformer de varit med att genomföra de sista 8 åren så kommer en sådan regering sannolikt inte ens att kunna bildas. Då måste Löfven springa tillbaka till V igen och försöka få med dem i regeringen. En regering bestående av S, MP och V blir fortfarande en svag och helt oförberedd regering som dessutom kommer att ha svårt att få igenom sin budget i Sveriges Riksdag. Alliansen regerade Sverige på det sättet framgångsrikt de senaste 4 åren. Men vi hade till skillnad från de röd-gröna förberett oss tillsammans. Jag tror väljarna kommer att fästa större vikt vid just detta nästa gång de går till valurnorna.

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

Alliansen förlorade regeringsmakten – Men de röd-gröna ser inte ut att ha vunnit valet

Av , , 11 kommentarer 15

En stökig höst väntar. Precis som Fredrik Reinfeldt så enkelt beskrev det innan valet: Den som inte är förberedd är oförberedd. Väljarna verkade inte fundera så mycket över just det. Men nu ser vi resultatet och sannolikt kommer det att pågå i fyra år. Dörrar kommer att slängas i ansiktet på varandra inför tv-kamerorna när de röd-gröna partierna som inte förberett sig innan valet nu efter valet inte kommer överens. Vi har sett det förut och vi kommer att få se det igen. En del tycker säkert att det är rolig tv-underhållning. Problemet är bara att det följer med en prislapp i sådant. Det kommer att leda till lägre tillväxt, förlorade jobb och oro på finansmarknaderna. Allt sådant som i slutändan betalas av hushållen i form av högre kostnader och lägre löner. Dessutom är det i dagsläget högst osäkert om det ens blir någon röd-grön regering. S vill regera ihop med MP. V får inte vara med. Då är S och MP mindre än alliansen och kan i det läget inte bilda en regering med annat än att ett par allianspartier följer med över vilket känns rätt osannolikt. I det läget går regeringsbildandet över till moderaterna och alliansen igen. Hur det än slutar så kommer hösten att bli riktigt skakig. För även om en svag och illa förberedd röd-grön regering kan bildas så är det först då arbetet börjar. En försiktig gissning är att svenska folket så fort de får möjlighet väljer att rösta bort denna röd-gröna röra.

 

För egen del kommer jag att fortsätta jobba för Västerbotten och Sveriges bästa oavsett vilken plattform det än må ske ifrån.

 

Edward Riedl (M).

11 kommentarer

Nu skiljer det bara 3% mellan blocken

Av , , 3 kommentarer 9

Skop visar idag att det nu bara skiljer 3%-enheter mellan blocken. M går fram med 2,6%-enheter och S backar 0,8%-enheter. Samtliga allianspartier är långt över 4%-spärren. Nu jobbar vi för fullt i alla allianspartier för fortsatt alliansregering. Nu är vi nära och det kommer att bli riktigt jämnt in på upploppet. Inte minst kvällens duell mellan Reinfeldt och Löfven kan i slutändan påverka valutgången när det är så här jämnt. Reinfeldt har med stadigt och statsmannamässigt regerat Sverige genom riktigt svåra tider samtidigt som Löfven visat svårigheter att hålla humöret i en vanlig valrörelse. Det kommer att bli spännande.

 

Läs mer här: http://www.skop.se/politik/2014/09/skops-valjarbarometer-13-september-2014/

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

Reinfeldt vann ännu en debatt

Av , , Bli först att kommentera 7

Enligt en mätning gjord av Demoskop vann alliansen ännu en debatt inför valet. Dessutom tyckte tittarna att Reinfeldt var bäst under debatten. Jag tror inte man ska underskatta de sista debatterna där många osäkra väljare har möjlighet att ta del av vad de olika partierna står för. Dessutom ger hela den samlade alliansen ett mycket gott och stabilt intryck. En röst på de röd-gröna är väldigt mycket att köpa grisen i säcken då de inte kan ge några gemensamma besked.

 

Läs mer: http://www.expressen.se/nyheter/val2014/reinfeldt-korad-till-vinnare-av-tittarna/

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Fråga Edward – 26

Av , , Bli först att kommentera 3

Ställ en fråga i den här bloggen så får du ett svar i morgondagens videoblogg. Blir det väldigt många frågor så kommer jag givetvis inte att hinna eller ha möjlighet att besvara alla. Men jag kommer att göra mitt bästa.

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Arbetslinjen skapar jobb och tryggar välfärden

Av , , 2 kommentarer 5

arbetslinjen

 
Idag skriver jag i VK tillsammans med mina alliansvänner om hur arbetslinjen är garanten för fler jobb och mer resurser till välfärden!

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

Läs M-bilagan i Umeå Tidning och prova att vinna en iPad

Av , , Bli först att kommentera 2

utsista

 

Sista bilagan i Umeå Tidning innan valet där jag skriver att en röst på nya moderaterna är en röst för ordning och reda i ekonomin! Dessutom kan du vinna en iPad.

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

S affischerar redan olagligt Lennart Holmlund

Av , , 2 kommentarer 6

a

 

När Lennart Holmlund nu angriper M för att han hört att vi ska affischera olaglig så passar jag på att visa hur S redan gör utanför vallokalen på Folkets Hus! Jag fotade detta igår efter min debatt mot S. Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att det i allra högsta grad bryter mot lagen. Självklart ska alla följa spelreglerna. Men hur vore det om ni började göra det själva först innan ni hittar på en massa rykten Lennart?

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

Löfvens knuff var sorglig att se – Jämför med Carlsson (S) mot Bildt (M) 1991

Av , , 4 kommentarer 6

 

Stefan Löfvens (S) knuff och beteende när Annie Lööf (C) skulle lämna över en rapport i direktsänd tv igår var sorgligt att se. I valrörelsen 1991 så lämnade Ingvar Carlsson (S) över en bok till Carl Bildt (M) 45:25 in i inslaget. Sedan kontrar Bildt med att lämna över ett häfte till Carlsson 49:35 in i inslaget. Jag noterar att både Carlsson och Bildt klarade att både ge och ta emot papper i tv-studion utan att skämma ut sig. Båda var också statsmannamässiga i sina roller som statsminister – Carlsson före valet och Bildt efter valet.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

Knuffen från Löfven kommer att gå till historien…

Av , , 3 kommentarer 8

Igår var det återigen en partiledardebatt på nationell direktsänd tv. Den här valrörelsen har säkert slitit hårt på samtliga partiledare som dag efter dag är i tuffa debatter. Annie Lööf (C) skulle igår lämna över en rapport till Löfven för att göra en poäng av socialdemokraternas brist på svar i kärnkraftsfrågan. Självklart är sådana frågor besvärande för Löfven. Inte minst eftersom han är pressad från fackligt håll också i denna fråga där de visar på faran för svenska industrijobb försvinner om energifrågan inte sköts bra. Men alldeles oaktat det. Eller kanske faktiskt just på grund av det så hade Löfven kunnat visa den omtalade förhandlingsförmågan. För det är när människor blir pressade som de bekänner färg. Hade Löfven varit allvarlig med sina tidigare utsträckta händer till C och FP, en duglig ledare och duktig förhandlare så hade han igår haft möjlighet att visa det. Istället visade Stefan Löfven (S) att han faktiskt inte håller under tryck.

 

När han knuffar Annie Lööf (C) och beter sig som han gjorde var vi nog många som höll andan och skämdes å hans vägnar. För så beter sig inte en eventuellt framtida statsminister. Fasaden rasade helt enkelt.

 

Läs mer här: http://www.expressen.se/nyheter/val2014/lofven-foste-bort-loof-efter-pappersbraket/

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer