Edward Riedl (M)

Moderaterna vill ha fler poliser

Av , , Bli först att kommentera 1

Vi moderater har föreslagit en rejäl förstärkning av svensk Polis. Våra förslag på resursförstärkning innebär att vi kan utbilda och anställa ytterligare 2 000 nya poliser. Dessutom vill vi tillföra pengar för att höja lönen för våra hårt arbetande poliser runt om i hela Sverige. Det är en del i arbetet med att öka tryggheten och tilliten i Sverige.

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Skärp till språket i kommentarsfältet

Av , , 7 kommentarer 11

Min blogg har legat nere ett tag och jag har under ett par veckor skrivit bloggar igen. Jag har märkt att någon/några av er som kommenterar skriver på ett sätt som gör det mycket svårt att släppa igenom det ni vill förmedla. Skärp till er om ni vill kommentera på min blogg är min korta uppmaning. Annars får ni starta en egen blogg där ni får ta fullt juridiskt ansvar för det ni skriver. Jag vill släppa igenom alla kommentarer och ha en debatt med högt i tak. Ni får kritisera mig och moderaterna precis hur mycket ni vill. Jag släpper till och med igenom ovårdat och otrevligt språkbruk där ni kallar mig både det ena och det andra. Men ni kan inte skriva att politiker som är döda är något bra och förvänta er att jag ska släppa igenom det. Skärp till er och debattera sakfrågor istället. Trevlig helg önskar jag alla er som läser min blogg.

 

Edward Riedl (M).

7 kommentarer

Flygskatt skadar både miljön och ekonomin

Av , , 3 kommentarer 12

Flygskatt är inget annat än ”hål i huvudet politik” utan miljövinster. Det är en politik som lyckas göra alla till förlorare. Vi moderater tänker fortsätta att jobba emot en flygskatt.

1. Miljön blir inte bättre med en flygskatt. Nederländerna införde en flygskatt och kom fram till att de i princip inte kunde visa några miljövinster då utsläppen ökade på andra ställen.
2. Staten förlorar intäkter på en flygskatt. Nederländerna avskaffade flygskatten då BNP och skatteintäkterna minskade utan att det gick att påvisa mer än eventuellt marginella miljöförbättringar.
3. Det blir färre jobb med en flygskatt. Svenskt flyg räknar med att mellan 5 000-10 000 kommer att försvinna i Sverige om en flygskatt införs.
4. Det är Sverige utanför storstäderna som får betala flygskatten. Det kommer att bli färre avgångar och försämrade möjligheter för jobb och företagande utanför storstäderna.
5. En svensk flygskatt försämrar svensk konkurrenskraft. Hälften svenskt välstånd är ett resultat av handel med andra länder och en flygskatt försvårar för svenska företag.
6. Dyrare semester för vanligt folk. En resa till ex. Egypten kommer att bli 1 600 kronor dyrare för en familj med två barn.
7. En flygskatt försvårar en grön omställning av flyget. Flygbranschen vill själva gå över till gröna bränslen men en flygskatt kommer att försvåra det då det gröna flygbränslet är dyrare.
Varför vill S och MP införa en flygskatt med alla dessa negativa effekter utan att miljön blir bättre – Det finns dessutom uppenbara risker att flygets gröna omställning försvåras.
Edward Riedl (M).
3 kommentarer

M: Nej till km-skatt

Av , , 2 kommentarer 12

Vi moderater har varit emot kilometerskatt på lastbilar ända sedan S och MP började komma med sådana förslag. Det är en skatt på avstånd som drabbar hela Sverige negativt men som vore helt förödande för oss i Norrland. S och MP-regeringen har dessutom förslag på flygskatt och de tänker fortsätta höja skatten på bensin och diesel varje år. Det är en politik som straffbeskattar avstånd och inte syftar till förbättrad miljö.

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

Kommunistdiktatorn Fidel Castro är död

Av , , 8 kommentarer 21

fidel

Många exilkubaner runt om i världen firar idag att den kommunistiska mördaren och förtryckaren Fidel Castro har gått ur tiden. Förhoppningsvis slipper vi i Sverige uppleva hyllningsreportage om denna mördare. Han är bara ännu en i raden av diktatorer som mördat och förtryckt ett lands befolkning. Men det finns de som trots allt detta sörjer honom. En av dessa är den förre vänsterpartiledaren, Lars Ohly, som sett honom som en stor inspirationskälla. Att den typen av uttryck för en sådan kommunistdiktator ses som naturligt säger en del om det jag skrivit om under ett par veckor. Toleransnivån för vänsterhatet är stort i det offentliga Sverige och det höjs inte många ögonbryn när tidigare tunga politiker hyllar en sådan mördare. Aftonbladet bara vidareförmedlar Lars Ohlys hyllningsord om Castro utan att ställa en enda kritisk fråga. Det säger faktiskt allt om medieklimatet i Sverige.

 

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

Låt oss nu begrava storregionfrågan en gång för alla

Av , , 4 kommentarer 14

Igår meddelade regeringen att de inte går vidare med ett stornorrland 2019. Västerbottningarna är vinnarna på detta beslut och politiker som vill bygga stora byråkratiska kolosser är förlorare. Det finns inga belägg för att medborgare har något att vinna på storregioner. Är det inte dags att sluta prata storregioner och istället inrikta debatten på hur vi ska leverera bättre hälso och sjukvård till västerbottningarna?

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

Vad tillåter S för språkbruk och arbetsmetoder?

Av , , 4 kommentarer 20

Vi moderater har i veckan hanterat att en medarbetare kallade en politisk motståndare för hora. Det var givetvis oacceptabelt och personen ifrån blev av med jobbet och även andra personer blev av med jobbet och blev föremål för olika arbetsrättsliga åtgärder. Chefen på avdelningen som inte ens var närvarande fick lämna sitt chefskap.

 

Jag har noterat att socialdemokrater på alla nivåer från statsministern till lokala förmågor försöker få detta till att vi moderater har en dålig partikultur och att vi planerar för en smutsig valrörelse. Den typen av politiserande av andras misstag slår alltid tillbaka då inget parti är fritt från medarbetare som gör fel och/eller går över gränsen.

 

SSU:aren Tobias Lundin Gerdås jobbar idag på regeringskansliet och rankas idag som en av Sveriges 100 mäktigaste. Men 2006 så drev han en hatkampanj mot Fredrik Reinfeldt där han gjorde fejkade affischer där Reinfeldt påstods vara pedofil mm. Han bad lite halvhjärtat om ursäkt och har sedan dess gjort en spikrak politisk karriär inom socialdemokraterna. Det är inte fel att medarbetena som gör fel förlåts och tas tillbaka lite mognare och förhoppningsvis lite klokare. Men det är fel att tro att problem det bara finns inom ett parti.

 

Alla politiker och partier har ett ansvar för ett gott samtalsklimat där vi är respektfulla mot varandra. Men vi har också ett ansvar att inte använda olika medarbetares misstag som intäkt för att hela partiorganisationer är genomruttna.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

Allt hat är lika dåligt – Även vänsterhatet

Av , , 12 kommentarer 21

Redan när jag skrev min första insändare om det goda vänsterhatet så förstod jag att det skulle väcka reaktioner av olika slag. Min poäng är inte och har aldrig varit att något hat är bättre eller sämre än något annat. Min poäng är tvärtom att allt hat är precis lika dåligt. Läs gärna min två texter i VK om just detta. I det offentliga samtalet tonas hatet från vänster ned gång på gång. Toleransen mot vänsterhatet är väldigt stort och det är dags att vi andra som inte håller med faktiskt bemöter det. Jag tänker inte acceptera hat från vare sig vänster eller höger.

 

http://www.vk.se/1863478/allt-hat-i-debatten-ar-lika-daligtvill-inte-betala-for-vindelns-mataremanga-turer-kring-sopbilen-i-asele

 

Edward Riedl (M).

 

12 kommentarer

Oacceptabelt att kalla någon för ”hora”

Av , , 4 kommentarer 16

Det är oacceptabelt att kalla någon för ”hora” oavsett om det är på skolgården eller i något annat sammanhang. Jag kommer aldrig att acceptera att min dotter eller någon annans dotter ska möta en sådan jargong varken på skolgården eller i framtida yrkesliv. Det är dessutom extra allvarligt om det görs av politiska företrädare som dessutom har ett normsättande ansvar i det offentliga samtalet. Att det dessutom skrattas i bakgrunden gör mig väldigt ledsen som moderat. Då är det uppenbart att fler har problem med hur man tilltalar kvinnor. Jag har inte någonstans inom moderaterna, varken lokalt i Västerbotten eller i mitt riksdagsarbete under de senaste 6 åren, mött en partikultur där detta är acceptabelt. Men uppenbart verkar det någonstans finnas ett sådant tonläge. Då måste vi ta tag i det och tydliggöra att vi inte tilltalar andra eller varandra på ett sådant sätt. Vi har nu ett ansvar inom moderaterna att ta tag i detta.

 

Personen ifråga har med omedelbar verkan fått lämna sin tjänst hos M.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

Fråga till Stefan Löfven när han besöker Umeå imorgon?

Av , , 4 kommentarer 16

Jag har en fråga till statsminister Stefan Löfven när han besöker Umeå imorgon. Min fråga är kort och enkel. Kommer du att respektera ett nej om västerbottningarna säger nej till en storregion i en folkomröstning?

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer