Edward Riedl (M)

Alliansen starkt fram i ny opinionsmätning

Av , , Bli först att kommentera 8

Alliansen samlar nu 40% av väljarkåren jämfört med de röd-gröna som idag samlar 41%. Socialdemokraterna är den stora förloraren där stödet minskar med hela 3,9 procentenheter samtidigt som moderaterna går fram. Det är fortfarande långt kvar till nästa ordinarie val och alliansen måste i slutändan förtjäna förtroende på egna meriter. Även om S och MP-regeringen bryter löften på löpande band och gör ett dåligt jobb så måste alliansen vinna på att erbjuda de bästa politiska framtidsförslagen.

 

Läs mer här: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/s-rasar-i-ny-matning_4509550.svd

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Höjd bensinskatt slår mot Norrland

Av , , 4 kommentarer 6

Idag har jag lämnat in en skriftlig fråga till Infrastrukturminister Anna Johansson (S) där jag frågar henne om hon tror att höjd bensinskatt ökar Norrlands konkurrenskraft och om hon tror att det underlättar för att hela Sverige ska leva. Sverige har redan världens högsta koldioxidbeskattning och att ytterligare skärpa den kommer inte att leda till bättre miljö utan bara ökade hinder för oss med långa avstånd.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

S vallöften är som Hong-Kong dollar

Av , , 3 kommentarer 14

Socialdemokratiska vallöften är lite som Hong-Kong dollar! Det låter som det är mer värt än vad det faktiskt är. För väljaren är det lätt hänt att man tror att löften från alliansen och socialdemokraterna är lika mycket värda. Men idag är det klart och tydligt för alla att så inte är fallet. Det blir flygskatt, höjd bensinskatt och många andra brutna löften.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

Flyget behövs i Sverige

Av , , 1 kommentar 11

vaxjo

 

Idag besöker jag Växjö Småland Airport för att inhämta mer kunskap om svensk flygplatsinfrastruktur! Det är en viktig del i arbetet med att utveckla nya moderaternas flygpolitik. Sverige är beroende av fortsatt goda flygförbindelser i hela Sverige för jobb, tillväxt och nöjesresor. Jag kommer fortsatt att jobba för att flyget ska ha goda förutsättningar att utvecklas i vårt land.

 

Edward Riedl (M).

1 kommentar

Bra att Försvarsmakten nu välkomnas på…

Av , , Bli först att kommentera 11

Bra att Försvarsmakten nu välkomnas på nationaldagsfirandet! Det är bra att arrangörerna vill att nya svenskar ska känna sig välkomna på nationaldagsfirandet. Men att utestänga Försvarsmakten för att inte motverka syftet var inget annat än missriktad välvilja. Nu rättas det till och Försvaret bjuds nu in. Nu ser jag fram emot ett trevligt nationaldagsfirande på Gammlia.

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Självklart ska försvarsmakten vara med på…

Av , , 9 kommentarer 52

Självklart ska försvarsmakten vara med på nationaldagsfirandet på Gammlia! Försvarsmakten är den yttersta garanten för fred och trygghet i vårt land. Dessutom är det många killar och tjejer från försvarsmakten som med risk för eget liv bidrar till ökad stabilitet i en orolig omvärld. Det är ett hån mot dem från ansvariga på Gammlia och kommunen. Självklart ska vi göra allt för att välkomna nya svenskar till Umeå. Men försvarsmakten är en viktig del av det välkomnande Sverige.

Edward Riedl (M).

9 kommentarer

Höjda (S)katter men ingen Norrbotniabana

Av , , 4 kommentarer 10

Höjda (S)katter på bensin, diesel och flyg men ingen Norrbotniabana. Den norrlandsfientliga S och MP regeringen genomför skattehöjningar som slår hårdast mot Norrland med stora avstånd samtidigt som dessa pengar sedan används för att bekosta infrastruktur i södra Sverige. Dessutom sviker nu regeringen ytterligare ett vallöfte. Det blir ingen Norrbotniabana. Sen ställs vaga löften, som de återigen kommer att bryta, om att det blir byggstart till nästa val. Det är dags för oss i alliansen i den norra delen av landet att bli bättre på att visa att den sittande S och MP-regeringen bedriver en norrlandsfientlig politik och inte bör få förnyat förtroende från oss i Norr.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

Statsminister är nu i Kina

Av , , 6 kommentarer 16

Statsminister är nu i Kina. Stefan Löfven (S) har nu tränat en hel vecka på att inte säga att Kina är en diktatur. Stefan har lovat att säga att Kina är en enpartistat utan fria val! Trots det är många företag i Sverige oroade att de snart inte har några länder att sälja sina produkter till när den svenska S och MP-regeringen sjabblar till det i utrikespolitiken. Obekräftade rykten gör gällande att även Jonas Sjöstedt (V) nu är oroad. Jonas kan ju inte tvinga regeringen att höja skatterna ännu mer för företag och deras anställda om de inte längre finns kvar. Jag är inte så oroad för att Stefan ska säga något dumt om Kina. Han verkar ha fått till det där med att Kina är en enpartistat utan fria val. Själv är jag mest orolig för att Den kinesiska regeringen ska räcka över något viktigt papper som Stefan reflexmässigt viftar undan framför tv-kamerorna samtidigt som han säger käbbel.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

Nu kommer (S)kattechocken

Av , , 8 kommentarer 11

Nu kommer (S)kattechocken! Nu börjar regeringen öppna upp för enorma skattehöjningar. Den nya S och MP-regeringen kommer dessutom att lägga många nya och tunga skatter som drabbar Norrland och långa avstånd. Det är kilometerskatt för tunga fordon, flygskatt och nu höjd bensinskatt. Alla sådana skattehöjningar drabbar Norrland hårt.

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

S och MP tänker försämra ROT-avdraget

Av , , 8 kommentarer 12

S och MP tänker försämra ROT-avdraget! Nu tänker S och MP-Regeringen försämra ROT-avdraget! Snart har socialdemokraterna brutit alla sina vallöften. Det leder till färre jobb och sämre möjligheter för många att ta hjälp av hantverkare. Efter 8 år med alliansregering hade Sverige högst andel av den vuxna befolkningen i arbete i hela EU. Inget siffertrixande utan riktiga jobb. Nu tänker S och MP på område efter område förstöra allianspolitik som ledde till fler jobb. Jag ser fram emot valrörelse 2018 så vi kan få tillbaka alliansregering igen.

Edward Riedl (M).

8 kommentarer