Edward Riedl (M)

Spring för världens barn du med

Av , , Bli först att kommentera 4

Jag har redan satt in pengar till världens barn och kommer att springa senare idag när jag är klar med mina möten. Det är väldigt enkelt att swisha över lite pengar som kommer utsatta barn till del i en annan del av världen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något är mycket kloka ord. För alla de som får hjälp i utsatthet kan ett litet bidrag från en okänd människa i en mer priviligierad del av världen vara skillnaden mellan ett bättre liv och ett liv som aldrig får levas. Gör skillnad du med.

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

(S)tora tågrånet och siffertrix

Av , , 4 kommentarer 13

S och MP-regeringen har valt att slakta SJ och ta ur 1900 miljoner kronor ur det statliga bolaget. Trots all kritik över att alliansregeringen gjorde för lite för järnvägen visar de röd-gröna nu sina rätta färger. Istället för att satsa på framtiden tar de ut så mycket pengar ur det statliga SJ att det fått namnet ”Det stora tågrånet”. Pengarna tänker de använda kortsiktigt för att få ihop statens finanser. Nu visar det sig att det statliga företaget Akademiska hus som äger främst universitetsfastigheter står näst på tur. Magdalena Andersson skriver upp värdet på fastigheterna med 5000 miljoner kronor och tar sedan ur 6500 miljoner kronor ur det statliga bolaget. S och MP brandskattar och siffertrixar med välskötta statliga bolag för att få ihop sin budget för nästa år. Men sen är pengarna slut och vad kommer då? Den nya S och MP-regeringen missköter statens finanser och i slutändan kommer vanligt folk med vanliga jobb att få betala notan för kalaset.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

Fridolin (MP) vill tjäna pengar på brunkol

Av , , 3 kommentarer 7

I valrörelsen kunde vi alla se en tuff Fridolin som hade med sig en kol-bit i tv-studion samtidigt som han berättade hur alliansen ville tjäna pengar på att sälja brunkol i Tyskland. Kanske var det någon som faktiskt trodde att miljöpartiet menade allvar? Men nu har S och MP-regeringen berättat att de avser att sälja brunkolet i Tyskland som Vattenfall äger. Det vore lite intressant att se media faktiskt ställa Fridolin och MP mot väggen eftersom de hade så högt tonläge i valrörelsen och nu i regeringsställning gör precis det som de kritiserade oss i alliansen för.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

Löfvens 2:a regeringsförklaring utan…

Av , , 4 kommentarer 4

Löfvens 2:a regeringsförklaring utan Norrbotniabana! Inför valet lovade de röd-gröna partierna att börja bygga Norrbotniabanan dagen efter valet om de fick väljarnas förtroende. Men nu har statsminister Stefan Löfven läst upp sin andra regeringsförklaring utan att ens nämna Norrbotniabanan. Istället får Norrland bära den största delen av S och MP-regeringens skattehöjningar. Istället för satsningar på Norrland så blev det högre bensinskatter, högre dieselskatter, flygskatt och en kilometerskatt.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

Hela Sverige – Besök i Aitikgruvan

Av , , 1 kommentar 3

aitik

I Veckan som gick besökte jag och mina kollegor från arbetsgruppen Hela Sverige många företag och offentliga verksamheter. Här besök i Aitikgruvan i Norrbotten! Vi måste bli bättre på tillståndsfrågor och säkra infrastrukturen för att få ännu bättre fart på svensk gruvindustri.

 

Edward Riedl (M).

1 kommentar

Hela Sverige – Träff med lantbrukare

Av , , Bli först att kommentera 2

spoland

I veckan har jag och ett par av mina kollegor rest runt i Västerbotten och Norrbotten inom ramen för moderaternas arbete med hela Sverige. Vi har besökt stora och små företag samt offentlig verksamhet. Här träff med lantbrukare i Östra Spöland där jag, Åsa Coendraads och Marcus Morfeldtfått många bra inspel till hur vi moderater ska kunna förbättra vår politik!

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Första jobbet är viktigt

Av , , 4 kommentarer 6

jobb

Nya moderaterna vill underlätta för unga att få sitt första jobb genom ett förstajobbet-avdrag! Tyvärr vill S och MP regeringen göra det svårare för unga att få ett jobb genom att chockhöja skatten för företag som anställer unga. Jag och min riksdagskollega Jenny Petersson skriver om det i Umeå Tidning.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

M-arbetsgruppen ”Hela Sverige” besöker Norrland i tre dagar

Av , , Bli först att kommentera 5

norr

Under tre dagar kommer jag och partikollegorna Åsa Coenraads och Marcus Morfeldt göra besök i Västerbotten och Norrbotten! Inom ramen för moderaternas arbetsgrupp ”Hela Sverige” så ska vi hitta både utmaningar och politiska svar på dem. Men jag börjar dagen med att åtgärda en punktering så vi har en bil att ta oss runt med.

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Hur ska regeringen hantera alla nederlag i riksdagen?

Av , , 3 kommentarer 6

svt

Tidigare i veckan debatterade jag Bromma flygplats med Bostadsministern. Den nya S och MP-regeringen låter numer Bostadsministern istället för Infrastrukturministern ta alla debatter om just Bromma flygplats. Det säger en hel del om hur nuvarande regering ser på just hela landets möjligheter att flyga. För regeringen är Bromma flygplats inget annat än ett hinder mot att bygga fler bostäder i Stockholm. Men vi har idag en svag regering och i frågan om Bromma flygplats har riksdagen vid upprepade tillfällen fattat beslut om att Bromma flygplats ska vara kvar. Jag frågade därför regeringens representant hur de avsåg att gå vidare med frågan då riksdagen tydligt sagt till regeringen att sluta jobba på en nedläggning av Bromma flygplats. Men regeringen kunde i vanlig ordning inte ge något svar på detta. Under tiden kastas utredningspengar i sjön på något regeringen aldrig kommer att få igenom i riksdagen. Slöseri med skattepengar och inget annat är precis vad det är.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

Elcykel är ett fantastiskt transportmedel

Av , , 2 kommentarer 4

elcykel

Innan sommaren köpte jag en el-cykel för att ta mig kortare sträckor i arbetet här hemma i Umeå. Jag har tidigare valt bort cykeln eftersom jag inte vill vara svettig när jag kommer fram till mina möten. Men med elcykeln går det fort, enkelt och miljövänligt att ta sig kortare sträckor i och runt Umeå utan att bli svettig. Som ett komplement till vanlig cykel är elcykeln fantastisk. Jag kommer fortsätta jobba politiskt för att underlätta för både vanlig cykel och elcykel som en viktig del i transortinfrastrukturen i städer.

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer