Edward Riedl (M)

Höjda skatter på jobb och företag leder inte till fler jobb

Av , , Bli först att kommentera 3

akbiriks

 

Anna Kinberg Batra ställer finansminister Magdalena Andersson mot väggen i debatten i torsdags där budgeten för 2015 presenterades. Finansministern kan inte svara på hur jobben ska bli fler när hon gör det dyrare att anställa unga och äldre samt göra det mindre lönsamt att arbeta och driva företag.

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Röd-grön Norrbotniabanebluff

Av , , Bli först att kommentera 11

S och MP-regeringen med stöd av V har nu meddelat att de tänker börja bygga Norrbotniabanan. När jag först såg Jonas Sjöstedt stå glad i tv-rutan och meddela att det nu var på gång blev jag först riktigt glad. Så vi kämpat för detta. Men när man sedan börjar syna vad som egentligen sagts blir man mindre upplyft för att utrycka sig milt. Någon gång innan 2029 tänker de sig att börja bygga Norrbotniabanan och vad som då avses är troligen de första 9 kilometrarna ut till Dåva. Riktigt så har det inte låtit på de röd-gröna politikerna som skulle sätta spaden i backen och bara börja bygga om de fick regeringsmakten. Just nu ser det bara ut att vara en röd-grön Norrbotniabanebluff som vi ser.

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Röd-grön budget hotar jobb, företag och tillväxt i hela Sverige

Av , , 1 kommentar 12

Idag har den regeringen bestående av socialdemokrater och miljöpartister presenterat sitt budgetförslag inför nästa år. De har förhandlat fram förslagen med vänsterpartiet. Det är många löftesbrott i budgetförslagen samtidigt som fler och större skattehöjningar genomförs än vad de hotade med i valrörelsen. De tänker införa en kilometerskatt på lastbilar, utreda en flygskatt, höja skatten för pensionärer som jobbar, börja försämra jobbskatteavdragen, kraftigt höja skatterna för företagen när de anställer unga och beskatta kärnkraften ännu mer. De tänker minska resurserna till polisen samt höja bidragen och ersättningarna till de som inte jobbar. Dessutom uteblir deras löften om högre lärarlöner, olika förbättringar för företagen och Norrbotniabanan.

 

Edward Riedl (M).

1 kommentar

Processen för att byta partiledare ska diskuteras på Agenda

Av , , Bli först att kommentera 8

agenda

 

Har träffat Agenda och de har frågat mig om vad jag tycker om processen att ta fram en ny partiledare i moderaterna. Mitt korta svar är att jag tycker den är bra. Ett längre svar kommer i Agenda.

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

(S)vikna vallöften är snart den vanligaste rubriken

Av , , Bli först att kommentera 11

Från alliansen varnade vi innan valet för en röd-grön regering som var helt oförberedd. Nu börjar resultatet att kunna skönjas. De sviker sina vallöften på löpande band. Allt bra de gick ut och lovade får de nu överge. Nu senast i raden av svikna löften är det utebliven höjning av barnbidraget. Det enda som med säkerhet kommer att genomföras är alla försämringar och skattehöjningar.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

Bli först att kommentera

Röd-grön bluff om Norrbotniabanan

Av , , 6 kommentarer 10

De röd-gröna partierna bluffade väljarna i Västerbotten före valet. De lovade att börja bygga Norrbotniabanan direkt om de vann valet. Nu står Sjöstedt (V) i tv och ser glad ut utan att ens kunna lova att de börjar bygga någon järnväg under de kommande fyra åren. Alliansregeringen tillsatte en förhandlingsperson som hade till uppgift att ta fram finansiering kring Norrbotniabanan och annan viktigt infrastruktur i Norrland.

 

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

Het riksdagsdebatt om Bromma Flygplats framtid

Av , , 1 kommentar 10

bromma

 

Igår hade vi en het debatt i Riksdagen om Bromma Flygplats framtid. Statsminister Stefan Löfven lovade innan valet att inte lägga ner Bromma Flygplats. Finansminister Magdalena Andersson lovade att inte lägga ner Bromma Flygplats. Efter valet kan inte infrastrukturminister Anna Johansson i Riksdagen längre ge samma besked. S och MP-regeringen hotar jobb och företag i hela landet med sin flygfientliga politik. De som hävdar att Arlanda kan ta emot alla flygplan som idag flyger på Bromma bör istället ta reda på fakta. Under peaktiderna så skulle det vara omöjligt för Arlanda att ta emot fler flygplan utan att kraftigt förändra miljötillstånd mm. Utan Bromma Flygplats skulle resten av landet få sämre tillgång till Stockholm och Stockholm få sämre tillgång till resten av landet. Det kostar jobb och tillväxt.

 

Edward Riedl (M).

1 kommentar

S och MP inför kilometerskatt som slår mot Norrland

Av , , 5 kommentarer 15

Nu tänker S och MP genomföra kilometerskatten och kallar den vägslitageavgift. Det blir en skatt på långa avstånd som därmed slår särskilt hårt mot konkurrenskraften i Norrland. Allt som ska transporteras i Norrland kommer därmed att bli dyrare. Det gäller maten i affärerna i Norrland och det gäller allt som produceras i Norrland och ska transporteras söderut. Den nya röd-gröna regeringen kommer med förslag efter förslag som slår hårt mot Norrland.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

Sveriges nya vänner finns i Nordkorea

Av , , 7 kommentarer 25

Stefan Löfven och nu utrikesminister Margot Wallström har fått officiella gratulationer från den hårdföra kommunistregimen i Nordkorea samtidigt som demokratier som Israel och USA starkt kritiserat Sverige sedan den nya S och MP regeringen tog makten efter höstens val. Det är bra att veta vilka Sveriges nya vänner är i den internationella politiken efter den röd-gröna valsegern.

 

Läs mer här: http://hd.se/utrikes/2014/10/16/aven-margot-wallstrom-gratuleras/

 

Edward Riedl (M).

7 kommentarer

Anna Kinberg Batra och jag besökte igår företag i Umeå

Av , , 3 kommentarer 13

akb

Igår besökte jag och Anna Kinberg Batra Boströms traktor och maskin i Umeå! Vi pratade med personal och kunder om jobb och företagens villkor i Norrland. Det blev ett lyckat besök och bl.a. en helsida i VK idag.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer