Johans nyheter

Slagen men inte (riktigt) utslagen!

Visst var det rätt länge sedan jag löptränade och tog timmeslånga promenader. Men man har försökt gå på gym och hålla ångan uppe i div. maskiner. Men igår kväll hade jag anmält mig till ett pass i sk. boxercise. Nu ska jag äntligen ta tag i min försoffning.

Vi var åtta plus vår instruktör. Vi började med uppvärmning med hjälp av hopprep efter ha fått veta att vi "bara" skulle hålla på i en timme. Det var länge sedan jag hoppade rep men det gick väl sådär. Jag bar då inte glasögon sist jag gjorde det, de hoppade runt på näsan nu och gav mig ingen möjlighet att följa resten av gruppen. Likaväl det då jag redan efter nån minut var uppvärmd (tyckte jag). Passet fortsatte med instruktioner kring raka slag, krokar och uppercuts. Kul men jobbigt. Armhävningar och upphopp i allt raskare tempo. Min puls och andhämtning ökade raskt och lokalen kändes varm och luften räckte som inte till.

Några korta pauser inna det var dags att börja slå på varandra. Två och två slog vi raka, krokar och uppercuts i takt till musiken. Jättekul och jättejobbigt. Efter ca 45 min var jag så slut att ajg lämnade lokalen och fick sätta mig för att hitta andan och pulsen igen. Så här slut har jag hitills aldig varit!!

Jag stötte på några gamla elever som kom med uppmuntrande kommentarer om att kämpa vidare och nå större välbefinnande. De kom exakt vid rätt tidpunkt då jag just övervägde att aldrig utsätta mig för nåt så jobbigt igen. Men tack vare deras kommentarer och vår instuktörs positiva sätt har jag beslutat att testa igen.

Jag gillar ju utmaningar och jag måste ju röra mer på mig uppenbarligen.

Nu inväntar jag bara resultatet av det hårda passet- träningsvärken!

 

Ha en bra dag   

Johan.

5 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Heja Johan. Men plåga inte dej för mycket. Du måste orka med det politiska livet också. Eller så orkar man med det mer. Vi kanske ska boxas istället för att debattera. Då blir det hårda tag i politiken. Kanske det är ett nytänk inför ett valår 🙂

  2. johan Söderling

    Nja. man får väl lov att plåga sig lite för att kunna utdela ett och annat slag i kommande valrörelse. Jag kan tänka mig att du vill rikta en rak höger mot mig, men passa dig för en krok eller uppercut från min sida. Men det är klart vill du redan nu bjuda upp till match så kan du få tiderna utav mig eller gå in på friskvardscenter.se

  3. Helena Lindgren

    Det är helt rätt inställning! Och riktigt så illa var det väl ändå inte… Men framförallt – ikväll kan det bara gå bättre! Vi ses ikväll!
    /Helena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.