Grundlösa anklagelser från Lennart Holmlund

Lennart Holmlund går i sin blogg i morse ut och anklagar Centerpartiet i Nordmaling för att blanda sig i Socialdemokraternas interna nomineringar och val av oppositionsråd i Nordmaling.

Detta är givetvis helt befängt! Centerpartiet och de övriga alliansparterna i Nordmaling har ingenting med (s) kaoset att göra utan man hanterade frågan helt korrekt, att sedan (s) låter Kommunfullmäktige bli arenan där man avgör den interna nomineringsstriden är beklagligt men ingenting som Lennart skall skälla på Centerpartiet för. VK refererar i denna artikel till Lennarts utspel, och i denna artikel det svar som jag och Madeleine skrivit. Madde har dessutom själv kommenterat på sin egen blogg. Även Maria Lundqvist Brömster skriver om kaoset inom (s) i Nordmaling.

Här nedan kan du läsa hela pressmeddelandet:

Umeå 2014-09-03

GROVA LÖGNER FRÅN LENNART HOLMLUND PÅ HANS BLOGG.

Centerpartiet i Västerbotten och Nordmaling protesterar kraftfullt mor de lögner och anklagelser som Lennart Holmlund kommer med på sin blogg idag. Länk: http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2014/11/05/alliansen-rostar-fram-oppositionsrad/

Där anklagar Lennart Centerpartiet och övriga allianspartier för att lägga sig i Socialdemokraternas val till oppositionsråd och nämnder i Nordmaling.

Lennart kan inte ha sett webbsändningen från kommunfullmäktige:
Länk: http://www.nordmaling.se/default.aspx?di=5640&ptid=0

Att det pågåt falangstrider inom Socialdemokraterna i Nordmaling har ju inte kunnat undgå någon. Men istället för att lägga energin på att anklaga andra partier för det egna partiets tillkortakommanden så vore det mer klädsamt av Lennart Holmlund att hjälpa partiet i grannkommunen att enas än att skälla på andra partier som gjort allt för att inte involveras i det socialdemokratiska haveriet i Nordmaling.

Om man tittar på webbsändningen från kommunfullmäktige så framgår det tydligt att det är en falang inom (s) som lägger fram andra förslag än valberedningen. Varför inte (s) representant i valberedningen lade fram de namn som repskapet föreslagit är en intern fråga för (s).

Presidiet i Kommunfullmäktige valde att på helt korrekt sätt hantera dessa val som ett enkelt majoritetsval i enlighet med rekommendationer fån SKL. Det innebär att två valsedlar vardera innehållande 13 namn (hela kommunstyrelsen) ställdes emot varandra. Så det är inte så enkelt att Centerpartiets ledamöter röstade på (s) företrädare. Även (s) ledamöter i KF röstade på Centerpartiets kandidater.

Från vår sida tycker vi det är en tragedi att Socialdemokraterna i Nordmaling låter kommunfullmäktige bli arenan där man löser de interna partinomineringarna!

Som nyvalt kommunalråd i Nordmaling tycker jag det är tragiskt att en kollega i en grannkommun anklagar oss i Centerpartiet att lägga oss i andra partiers val och nomineringar. Det har inte förekommit några som helst förhandlingar mellan Centerpartiet och de olika fraktionerna inom (s) i kommunen. Jag har utgått från att de som utsetts av (s) att företräda partiet i olika organ i kommunen agerar på mandat av partiet.

Säger Madelaine Jakobsson kommunalråd i Nordmaling i en kommentar.

Lennarts blogg är ju vansinnig, det alternativ som stod till buds hade ju varit för Centerpartiet att begära proportionella val. Då hade förvisso ingen Centerpartist röstat på någon Socialdemokrat, men (s) hade ju fått betydligt färre platser i Kommunstyrelsen. Hade det varit bättre och mer demokratiskt?

Avslutar Mattias Larsson Distriktsordförande för Centerpartiet i Västerbotten.

För mer information kontakta:

Madeleine Jakobsson, Kommunalråd Nordmaling 070-290 74 01

Mattias Larsson, Distriktsordförande 070-682 17 19

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.