Serveringstillståndet och krogarna

Läste en intressant artikel i dagens DN om hur illa det går för de krogar som tappar sitt serveringstillstånd.

Se länk: http://www.dn.se/sthlm/krogar-klarar-sig-inte-nar-de-forlorar-alkoholtillstand-1.931704

Flera av de krogar i Stockholm som tappat serveringstillståndet av olika anledningar har fått stänga eller byta ägare för att överleva. Jag tycker det är alldeles korrekt att de krogar som missköter sig ska förlora tillståndet. Någon annan ordning kan vi inte ha.

Det ska samtidigt inte vara alltför svårt att få tillstånd att servera alkohol om den som söker har skött sig och ska bedriva verksamheten på ett seriöst sätt. Men direkt de inte följer reglerna ska man tappa detta tillstånd.

Det är enda sättet att skilja de oseriösa krögarna från de seriösa. Ordning och reda på personal och skatter samt ordning och reda inne i krogen och utanför densamma.

Heder åt kommunens tillståndsenhet och heder åt polis och skatteverket för att ni gör gemensamma oannonserade kontroller hos restaurangerna i Umeå. Heder också åt de krögare som sköter sig och bedriver en seriös rörelse. Till övriga – packa ihop!

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Hilmi Baroshki

    hej Anders , läste din artikel tyckte den är bra men skulle vilja att ni politikar ska göra mycket mer. föresten visste du att jag har köpt aschanska villan(steak house). mvh hilmi

  2. Anders Sellström

    Svar till Ingemar Wincent (2009-08-16 14:44)
    Visst Ingemar, alla ska ju inte kunna kvittera ut ett serveringstillstånd hur som helst. Det finns ju ett antal moment som måste uppfyllas innan du blir aktuell för prövning och ibland har väl en del kommuner varit lite för snälla. Men i stort fungerar det bra.

  3. Anders Sellström

    Svar till Hilmi Baroshki (2009-08-16 14:52)
    Tack för det. Vad menar du med att vi politiker ska göra mycket mer? Förklara.
    Nej, jag visste inte att du köpt Aschanska villan. Jag gratulerar till detta och önskar dig lycka till. Ska du ordna julbord, då kommer jag på besök!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.