Holmlunds orala självmål

Idag radar Lennart Holmlund upp en kedja av tabbar. Det handlar såklart om transportstödet. Ingen kan ju undgått den kanonad av kritik han riktat mot regeringen i denna fråga.

Han har till och med fått facket på Volvo Lastvagnar att tro på det han sagt.

Så kom då fakta på bordet som visade att socialdemokraterna inte lagt en enda krona mer på transportstödet än vad Alliansregeringen gjort. 499 miljoner totalt för 2010. Alla riksdagspartier är alltså överens i frågan om transportstödet.

Lennart Holmlund, som hela tiden gett sken av att en ny röd-grön regering skulle leverera mer än Alliansregeringen på detta område, framstår nu som rent ut av en lögnare.

Lägg till den insändare som Lennart Holmlund och Tomas Eneroth (näringspolitisk talesman för s) har inne i dagen VK så blir skrällen än större. Insändaren skrevs och skickades troligen in innan avslöjandet om att socialdemokraterna inte lägger en krona mer på transportstödet än regeringen.

I insändaren hackar dessa herrar på att regeringen inte nog tar på allvar Volvos oro över transportstödet. Antingen sågar dessa män sin egen s-politik eller så måste de ju anse att Alliansregeringen gör mer än väl eftersom man inte själva agerar i frågan mer än oralt.

Ett annat alternativ är ju att man vill ge mer pengar till Volvo Lastvagnar ur den gemensamma kakan men vilka företag i Norrland ska då enligt Holmlund få mindre?

Tala om självmål.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Men,har oppositionen lagt någon budget än?Har de kommit överens om transportstödet, i så fall,visa det protokollet där de röstat för detta transportstöd. De har lagt en skuggbudget,det är en stor skillnad. Ni sa ju sänkt bensinskatt,inget blev det av det, ni sa nej till samkönade äktenskap,inte ett rätt där heller.
    Sen kritidserade du Vanja Lundby Wedin mkt för AMF pensionerna,att hon inte förstått avtalet. Varför tyst om Maud Olofsson,hon förstod inte på 1,5 år vad Vattenfall har skrivit för avtal?
    Sen, varför har du inte kommenterat inlägget om taktikröster,statsminister sa samma som mig

  2. Anders Sellström

    Svar till Lars Gidlöf (2009-11-20 09:16)
    Alla oppositionspartier har lagt sina budgetar. I dessa är alla överens om nivån på transportstödet och det är detsamma som alliansregeringens. Går att kolla via riksdagens hemsida. I riksdagen är det lite noggrannare med på vilket sätt förslag från oppositionen läggs än i kommunen. Här går det inte att ”bara” fokusera på det som skiljer åt utan hela paketet måste med.

    Dina övriga kommentarer är så onyanserade och har av mig bemötts tidigare men det verkar inte gå in tyvärr…..

  3. Lars Gidlöf

    De lägger en skuggbudget, inte en budget de måste följa eftersom de inte är i regeringsställning, det är en väldig skillnad.

    Sen har du inte alls svarat på mina kommentarer, du ankjlagade mig för att vara mytbildare, då jag då citerade vår statsminister så svarade du inte om han var mytbildare också.

    Är det känsligt Sellström att svara på detta eller??

  4. Anders Sellström

    Svar till Lars Gidlöf (2009-11-20 18:40)
    Snälla Gidlöf, om du är mytbildare är ju även alla de som påstår det du säger detsamma. Så svårt är det väl inte. Om det du säger är sant…ta fram en person som enligt dig ”röstat fel”?

    Angående skuggbudget. De lägger en skuggbudget inte en budget de behöver följa hmmmm. Så då luras socialdemokraterna i allt de skriver i sin budget eller är det bara i vissa delar och då undrar jag i vilka? Du verkar ju ha insyn i hur de agerar så kanske du kan ge lite svar?

  5. Lars Gidlöf

    Oj,du svarade, fast du inte vågar säga rent ut att statsministern är mytbildare. men du har aldrig hört talas om taktikröstande då?Märkligt att en politiker inte hört talas om detta,trots att det tom stått i grundlagsutredningen,du får nog bli lite mer påläst om du ska ha ett förtroende.

    Klart de inte kommer att hålla va de lovar i valrörelsen,inte ens skuggbudgeten kommer de hålla sig till, dels är det 1 år tills nästa val och nya budgetar läggs, sen är de ju politiker, de håller ju inte vad de lovar, se bara på Ert parti,trots allt tal om moral och etik

  6. Stefan Attefall

    Lite klarläggande. I riksdagen lägger oppositionspartier konkreta motförslag till regeringens budget (skuggbudget). Beräkningarna följer samma beräkningskonventioner. Det innebär att alla de utgifter som socialdemokraterna vill ska med, som inte regeringen har med, måste finnas i deras budgetalternativ och rymmas inom de ekonomiska ramar som de själva har satt upp. Alltså, om s inte har med ökade pengar till transportstödet så vill de inte prioritera den utgiften. Så enkelt är det.
    Stefan Attefall
    ordf i riksdagens finansutskott

  7. Lars Gidlöf

    ja,så har herr Sellström nu fått hjälp att svara på inläggen,ja,bara det klargörs vad som gäller så är det ju bra.
    Men trots allt, man behöver ju inte hålla sin skuggbudget, då det ändå ska ordnas nya budgetar etc. Sen har ju nu regeringen fått kritik för sitt sätt att räkna på budgeten av Riksrevisionen, så det är ju inte fastslaget i sten dessa budgetregler.

    Sen en fråga som du som riksdagsman kanske kan svara på, och jag tror du har förflutet i branschen själv, varför blir det ingen tonnageskatt för sjöfarten trots att riksdagsmajoritet vill ha det??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.