Ordningen i kommunfullmäktige

Vägfrågan är nu högaktuell i Umeå igen. Nu är det den s.k. västra länken som är på tapeten. Trafikverket (fd vägverket) äger frågan om finansiering, byggande och framtagande av olika planer och miljöbeffekter.

Pengarna som nu finns räcker till att bygga systemet i Umeå klart inklusive västra länken. Dock innebär detta att dragningen av vägen då dras fram vid någon sida av Prästsjön. Investeringsramen så här långt visar inte på något utrymme av ett byggande av någon väg via en tunnel genom Backen. Sista ordet lär dock inte vara sagt än i denna fråga.

Idag på kommunfullmäktige är en interpellation ställd i frågan. Läktaren var full av ”umedalsbor” som inte vill se någon väg vid Prästsjön.

Någon yrkade då på att den interpellation som behandlade denna fråga skulle få förtur p.g.a. att det satt folk på läktaren som just ville lyssna till den. I första läget lät det ju sympatiskt.

Men….tänk om kommunfullmäktiges arbetsordning skulle styras av vilka som för tillfället inrymdes på läktaren. Om en majoritet sverigedemokrater infunnits på läktaren skulle deras frågor få förtur…eller nationaldemokraternas eller…. Är det rätt att interpellationer och frågor ställda av andra ledamöter ordningsstyras utifrån vilka grupperingar som återfinns på läktaren?

För mig är det självklart att den arbetsordning och föredragningslista som finns gäller. Sakfrågan kommer självklart att behandlas men i den ordning som gäller.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Lena Strömberg

    Jag tycker du borde skämmas över att du trummar in dessa vilseledande uppgifter om pensionärernas sänkta skatt. Alla vet ju att pensionärerna överlag fått mindre pengar att röra sig med.

    Det gäller även i stort sett arbetstagare med låg lön eftersom de högre avgifterna äter upp ”jobbskatteavdraget”

    Nej, det där går jag inte på!

  2. Vidar

    Till Lena strömberg, ljuga kan du göra någon annanstans. Kommunsistsvammlet och löngnerna böver du väl inte smutsa ner bloggarna här på vk…Ok?

  3. Jonas

    Regeringens fem miljarder kronor i sänkta skatter till pensionärerna i vårpropositionen i år gör att regeringen totalt sänkt pensionärernas skatter med tio miljarder kronor!

    Göran Perssons och Mona Sahlins S-regering beskattade pensionärerna betydligt hårdare än vad alliansregeringen gjort. Bra att folket röstade bort Sahlin & Co!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.