Makten över ditt liv

Vem vill du ska styra över ditt liv?

Den funderingen hoppas jag du gör inför höstens val. Varje krona som tas ut i skatt av din inkomst är en förflyttning av makt från dig till politiker.

Självklart har vi en hel del gemensamma åtaganden som finansieras via skattsedeln och där du och jag är tämligen nöjda och förstående till att så sker.

Däremot finns det politiker och politiska partier som tror sig veta bättre än alla andra hur dina och mina förvärvade slantar ska användas.

Syna dessa partier ordentligt och varför de vet bättre än dig om hur din vardag ser ut.

Jag anser att fler beslut ska kunna fattas vid köksborden och inte av klåfingriga politiker som vill sträcka sina tentakler långt in i ens vardag.

Därför är jag politiker….det gemensamma ska skötas effektivt och noggrant men låt folk bestämma mer över sin egen vardag.

Trevlig valborg!

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Lars Gidlof

    Håller helt med,självklart ska man få bestämma mer över sitt egna liv,och visst skall man betala skatt till gemensamma saker, typ sjukvård etc.

    Visst är det då härligt att man vet att en del av mina skattepengar går till att betala städhjälp hos andra, att en annan del av mina skattepengar går till att renovera grannens kök så att hans hus blir mer värt den dag han säljer det.

    En fråga, får han då betala tillbaka de pengar han får ut mer av försäljningen genom att han renoverat köket,eller går det ner i hans ficka?

  2. Anders Sellström

    Svar till Lars Gidlof (2010-04-30 10:40)
    Nu har Gidlöf fått allt om bakfoten.
    Skattepengar går inte till städhjälp åt andra. Om ingen anlitar rut-avdraget kommer inga skattepengar in. När nu så många använder sig av detta kommer skattepengar in. Du betalar inte till någon städhjälp åt andra. Svarta jobb blir vita och därmed kommer mer skattepengar in till t ex kommunerna och landstingen. Fiffigt eller hur!

  3. Lars Gidlöf

    Vem har fått om bakfoten, vad är ett RUT avdrag då? Vad är ROT avdraget då?

    Om det nu inte är något avdrag,vad drar de av för något?

    Så,d menar,att all denna hjälp har varit svart innan? Varför ska man då inte sätta dit dem som skattesmitare då, måste ju vara världens enklaste då man nu ser vilka som gör avdragen samt vilka som gör jobben.

    Vad har alla dessa människor, har sett en siffra på 10000 st gjort innan de började städa ”vitt”? Städade de svart? Stämplade de eller??

    Förklara nu vad de är för avdrag och var de sysslat med tidigare de som städar och får städat.

  4. lf

    Vad är detta för ett skitsnack.Men då människor inte klarar sin vardag då skall välfärdssystemen träda in.Något annat har det aldrig varit fråga om.Försök inte att säga att vi inte bestämmer i övrigt.
    Vad tycker om din förträfflige Mats Odells påhopp på Mona Sahlin om Tobleroneuttalandet.
    Ni talar om moral och etik.
    Låt oss i nästa val förpassa er till politikens soptipp.

  5. Conny Forsström

    Högern pratar ofta om människors rätt att bestämma. Men om man lever på existensminimum då? Om man är fattig, sjuk, arbetslös? Vad finns det för makt att bestämma något då? Jag kan inte välja eftersom jag är fattig. Är det inte fattigdom som vi SKA och MÅSTE bekämpa? Men nej, det hör man inte högern prata om. Fattigdom är inget problem i högerns agenda, snarare tvärtom, klyftorn ökar under högerns styre. Ert frihetsprat är ett slag i ansiktet på de fattiga som ej har friheten att välja just p.g.a. sin fattigdom!

  6. Olga

    Jag har en fråga till dig Anders?

    Kan du som kristen någon gång se dig själv i spegeln?

    Varför frågar jag det – därför att du stödjer den högerpolitik som alliansen idag för i Sverige, den politik som förtrycker de svaga till förmån för de rika!

    Jag hoppas att du, som vanligt, inte ”hoppar över” dessa frågor utan ger oss kristna svar som vi kan använda när vi skall välja valsedel i höst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.