Är allt politik?

Är allt politik? En del anser det. Andra, som jag, anser det inte.

Visst har vi hört politiker speciellt på vänsterkanten anse att allt är politik. Om allt är politik så finns ju inga gränser för vad politiker kan lägga sig i.

Ju fler steg politiken tar för att styra och reglera människors beteenden desto mindre makt för den enskilde och familjen att kunna fatta rationella anpassade beslut utifrån de egna förutsättningarna. Det minskar också civilsamhällets utrymme att agera och hjälpas åt och det tar effektivt död på människors kreativitet.

När vi talar konstnärer och deras uttryckssätt är många tämligen överens om vikten av frihet i deras möjligheter att formulera sig.

Staten ska stå bakom människan och inte framför. Stödja och hjälpa men inte ta ifrån människors valmöjligheter och möjlighet att också kunna genomföra dessa.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Att staten ska stå bakom människan håller jag helt med om. Det ska finnas ett skyddsnät när människan drabbas av arbetslöshet och sjukdom exempelvis. Vi ska ha en väl utbyggd välfärd. För mig är detta vad det innebär att staten ska stå bakom människan.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    KD:s tal om att allt skall bestämmas ”vid köksbordet” av familjerna själva låter lika bra som det är ogenomförbart. Att inte ta ifrån människorna valmöjligheter låter också väldigt bra.

    ”Snacka går ju men…” eller som min amerikanska fru brukar säga ”Talk the talk is one thing but walk the walk is something else”

    Att låta människorna helt bestämma utan inblandning av samhället är en utopi som inte ens KD med sina vackra ord kan göra så mycket åt. Men de vackra orden låter förstås bra i valpropagandan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.