Tufft i politiken!

Det verkar som det blåser hårt i Vilhelmina. Att samarbetsklimatet inte är det bästa är väl ställt utom allt rimligt tvivel. Helt klart är att kvinnliga politiker provocerar. Helst om de vet vad de vill och också har förmåga att uttrycka det. Det finns bara en sak att göra Maria, fortsätt att kämpa. Ge inte upp! Du behövs!

I Umeå politiken är tisdagar alltid sammanträdesdag. Arbetsutskottet i morse fördelade pengar till det ena och andra. Väldigt sällan ställs kostnaderna mot varandra. I dagsläget lär det finnas åtskilliga gamla som ligger kvar på sjukhuset därför att de inte har något vettigt boende att flytta till. Mer pengar behövs till fler boenden. Men istället för att ge grundläggande trygghet används pengarna till diverse projekt som var och ett för sig säkert är bra men i förlängningen tar pengar från äldrevården. Ingen ska behöva stanna på sjukhuset längre än nödvändigt. Rapporterar när jag vet mera om detta.

Eftermiddagens sammanträde innebar tvångsåtgärder mot vuxna missbrukare. Imorgon tidigt är det ytterligare sammanträde med kommunens individ- och familjeomsorg. Ytterligare barn – och vuxna ska tas om hand för samhällsvård under kortare och längre tid.

Det finns solskenshistorier men de är ganska få. Få har så många hinder att ta sig över som barn som redan i unga år far väldigt, väldigt illa. Det är också en del av politiken. Vårt gemensamma ansvar för dem som inte har någon annan att lita på.

Det tål att tänkas på när fullmäktigedebatten sätter igen. 

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Ulrica

    Helt riktigt Britt-Marie! Det finns många barn och unga som har allt för stora hinder i vägen för en bra framtid.
    Både politiken och alla vettiga vuxna ett stort ansvar för att dessa unga får en framtidstro!
    Undrar också vad alla dessa projektutvärderingar kostar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.