Vad ska vi med Norrland till?

Lätt nedslagen läser jag att det främst är tack vare tidigare näringsministern och centerledaren Maud Olofsson som ringleden kring centrala Umeå kan förverkligas. Naturligtvis är jag inte nedslagen över Mauds insatser, men om det är sant som står i dagens intervju i VK måste jag fråga mig vad centralmakten – politiker och tjänstemän i samverkan – tycker att Sverige ska med Norrland.

Kommande veckoslut genomförs en stor Norrlandskonferens för folkpartister. Jag tror inte att jag har fel, när jag förutspår att frågan i rubriken – Vad ska vi med Norrland till – kommer att diskuteras både hett och livligt.
Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Gossen Roda

  Britt-Marie,

  Jag är född i Hörnefors, har bott i Umeå, Botsmark och Överrödå här uppe, Storstockholm vid 3 tillfällen, Frankfurt och Heemstede i NL, så kan jag inte säga annat än att så länge Norrlänningen tycker synd om sej själv så finns inget att göra! ÖPPNA DÖRRARNA, VÅGA eller sitt och ömka din trista situation, andra bara jävlas och tar för sej. STACKARE.

 2. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Gossen Roda (2012-09-13 18:24)
  Det är inte som norrlänning jag konstaterar att Norrland behandlas rätt styvmoderligt. Själv född i Skövde, till Västerbotten kom jag först i vuxenålder.Gång efter annan noterar jag ändå att denna landsända behandlas ojuste. Det bor helt enkelt för få väljare här.
  Det här är inget svenskt fenomen. Jag har några uppdrag på Europaplanet och där kan jag i samtal med kollegor från andra länder konstatera att områden som ligger något mera i perifirin har svårt att hävda sig. Det krävs en medveten politik för att korrigera denna mekanism. Vi som bor i Norrland kan göra skillnad,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.