Ohelig Allians i Regionfrågan!

Vad står nedläggningen av Norrstyrelsen för? Varför lägga ner ett samarbete innan nästa har startat? Igår fattades beslutet i landstingsstyrelsen att dra sig ur Norrstyrelsen (3-län). Skälet skulle vara att det är just tre län istället för fyra.

Det naturliga hade varit att ännu hårdare arbeta för att utvidga samarbetet med Jämtland. Att detta större samarbete skulle befrämjas av en nedläggning av det redan existerande är svårt att förstå.

Övriga Sverige och Europa kraftsamlar genom att skapa starka regionen (i Sverige Skåne och Västragötaland). I det glesbefolkade Norrland behövs uppenbarligen inget samarbete.

Parallellen är väl att EU skulle krympas eller snarare läggas ner för att kunna utvidgas. En helt orimlig tanke.

Är det så illa att regionsamarbetet har lagts på hyllan? Att en rad politiker nöjer sig med Västerbotten som tummelplats?

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Lennart Holmlund

    Det kan väl inte vara någon skada skedd, för jag vet inte om Norrstyrelsen flyttat fram några positioner i regionfrågan. Satt själv i en arbetsgrupp. Jag tror det här är en sak för partierna att få tillstånd och minns ajg inte rätt så sa alla partier i vårt län 4 eller inget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.