”Vårdval en misslyckad reform” enligt Holmlund

 

 –  Lennart Holmlund har läst en forskarrapport som visar på svårigheter att jämföra vårdutbudet. Hans kategoriska slutsats är att valfrihet är fel. Jag citerar ”Det här med fritt val till sjukvården är enbart en reklambluff från de borgliga partierna då de ser rött åt saker som görs av den offentliga sektorn.”
Lennart Holmlund har som vanligt inte förstått mycket. Exempelvis har han inte förstått att valfriheten också innebär att jag som patient / medborgare har rätt att välja mellan olika landstingsdrivna vårdcentraler eller olika kommunala skolor. Förutom, förstås, enskilda alternativ.
I Lennart Holmlunds värld vet överheten alltid bäst. Varför ska jag som enskild umebo få välja en vårdcentral där jag personligen råkar veta är välfungerande – eller, minst lika viktigt, välja bort en där jag inte känner mig trygg och nöjd? I Lennart Holmlunds värld vet ”pappa” bäst.
Eller, för att citera Henry Ford: ”Välj vilken färg på bilen Du vill, bara den är svart”. Det är Lennart som ser rött – allt rött är gott, i hans värld.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.