Besked om konkursansökan var inte oväntad!

Så kom då beskedet att nu går det inte längre. När ministrarna var här för två veckor sedan tog jag upp krisläget för färjebolaget LG-Line och att konkursen i stort sett var ett faktum. Jag fick löfte om att frågan skulle tas med hem till regeringen.

Nu är det ett faktum och jag hoppas verkligen att diskussionen kommer igång på allvar. Det var enkelt att driva färjan när taxfriheten rådde. Billig resa och stor försäljning av alkohol klarade finanserna.

Idag är det annorlunda. Mycket gods går emellan Umeå och Vasa (och omvänt) med hjälp av RG-Line. Utan färja måste naturligtvis detta upphöra och godset går en annan väg istället. Är det en önskvärd utveckling?

Självklart inte. Jag fönyar min uppmaning till Álliansens riksdagsledamöter i länet, att göra gemensam sak och aktivt arbeta för att den svenska regeringen omgående upptar diskussioner med den finländska regeringen.

Mellan Sverige och Danmark byggdes en hel bro. Just nu behövs det hjälp till en färja för att fortsätta förbindelsen över Kvarken. Det kan inte vara för mycket begärt.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.