Volvo är räddat!

Otroligt glädjande nyhet att monteringen på Volvo är räddad. Det innebär att Volvo kommer att finnas kvar även fortsättningsvis i Umeå. En närvaro som garanterar en fortsatt stark arbetsplats med många underleverantörer.

Underbart att konstatera att det stora hotet för Umeås näringsliv nu är avvärjt.

Nu vankas bättre tider. När utvecklingen tar fart kommer Volvo igen och Umeå tar del av vinsten. 300 arbetsplatser kommer att  bli fler.

En glädjens dag!

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Oscar

    Ja det är jätteroligt för de anställda att man lyckades att få behålla monteringen trots alliansregeringen, med Maud Olofsson i spetsen, gjorde allt för att ”sabotera” det hela med minskningar av transportstödet.

    Jag tror Volvos ledning tror på en röd/grön seger i valet och att man åter gör landet rundare!

    Ingen – jag säger ingen i alliansen skall ta åt sig ”äran” av detta beslut!

  2. CN

    Ja vi kan ju hoppas på de iaf, tyvärr så är de ju ingenting vi kan styra över. Dom har ju velat hit och dit om vart monteringen ska vara. Så man ska inte ta ut segern i förskott..

    Men jag hoppas verkligen på att få tillbaka min anställning jag hade på Volvo, är nog den bästa arbetsplats jag haft samt mitt arbetslag var de bästa man kan ha.

  3. Krille

    Oscar: Regeringen har sänkt arbetsgivaravgifterna och bolagsskatten. De har beslutat om en ringled runt Umeå, något som Volvo slitit länge för (Västra länken till nya godsbangården) Tror du på fullt allvar att ett stöd på ett par miljoner är avgörande för ett företag som omsätter många miljarder?

    Dessutom har stödat inte minskat totalt utan går i större utsträckning till småföretag i glesbygd, som har riktigt svårt att nå marknader. Är det orimligt?

    Vet du vad. Jag tror inte företagsledningen önskar att Lars Ohly blir finansminister och att miljöpartiet stoppar ringleden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.