UIK:s betydelse för Umeå

UIK har under åtskilliga år satt bilden av Umeå. Ungt, modigt, fantastiskt, bästa laget!!! Hela Sveriges damfotboll har utvecklats och modellen för att dra många åskådare till matcherna säkert kopieras.

Jag vet att många Umebor känner för UIK (långt mer än för Björklöven). De stora affischnamnen har av olika skäl försvunnit och nu sinar kassan! Artisten Martha har flyttat och Hanna (av förklarliga skäl) lagt av. Fler  förväntade förluster för laget rapporteras nästan varje dag. Men det måste gå att fortsätta ändå.

Kulturhuvudstadsåret behöver UIK, Umeå behöver UIK. Det måste finnas sponsring även för Sveriges bästa damfotbollslag genom tiderna. Det måste gå att hitta lösningar!

Etiketter:

21 kommentarer

  1. Johan

    Tycker inte du att det är lite väl billigt att ställa uik och löven mot varandra? jag skäms nästan när detta blivit något slags faktum i vår stad, när sen folkvalda politiker är lika insöade som randoms bland kommentarerna tappar man suget.

  2. Errol

    Känner fler för Uik än Löven? Hur förklarar du publiksnittet för lagen? UIK snittade 1452 och Björklöven 3073 förra året

  3. Niklas

    Håller med Johan fullt ut, vilka billiga populistiska poänger du försöker plocka här. Mitt förtroende för lokalpolitiker var redan dåligt, sånt här trams är bara ännu ett bevis för det. Jag tror nog att både Löven och UIK är bra skyltfönster/representanter för kommunen, varför dessa ständiga jämförelser? Nej, låt oss vara stolta för båda dessa föreningar och respektera både de som följer Löven, de som följer UIK och de som följer båda lagen.

    Vore trevligt om du kunde förklara exakt vad du ville förmedla med meningen: ”Jag vet att många Umebor känner för UIK (långt mer än för Björklöven)”

  4. John Eriksson

    Bara att hålla med. Varför ska lagen ställas emot varandra. Det kan väl aldrig ha att göra med att Lennart är Lövare så måste du vara tvärtemot? UIK kan ha sina 500 sörjande på matchen, och du kan lik förbannat försöka hävda att det är ”det största i Umeå” men ingen komme tro dig.

  5. Britt-Marie Lövgren

    Min poäng är att om UIK tvingas gå i graven så är det ett uttryck för att kön är viktigare än prestation. Att Löven ska räddas är alltid fullständigt självklart. Därom har det aldrig funnits något tvivel. UIK: stöd i Umeå är enormt. NU ÄR DET SKARPT LÄGE. Det måste finnas en lösning även för UIK.

  6. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Errol (2009-10-01 17:43)
    Se, där Ni adrinalinstinna grabbar ser uppenbarligen inte värdet av UIK. Nu handlar det om att rädda ett av Umeås stora (och i media mycket omskrivna) varumärken. Under de veckor som har gått sedan bland annat Folkpartiet återigen hittade lösningar för Löven så har kommentarerna haglat. Det är inte alla som är lika frälsta som Ni är(även om det verkar osannolikt). UIK:s har en mycket starkt ställning i Umeå och i Sverige. Ett av de bästa fotbollslagen genom tiderna.

  7. Matt

    Kommunen stöttar både UIK (se t.ex. på köpet av klubbstugan) och Björklöven. Och lika lite som att kommunen vill att Löven ska gå i konkurs vill de att UIK ska göra det.

    Ditt sätt att hugga på Umeås andra elitlag är ju ganska fegt och jag som flera andra här har svårt att förstå vad du vill säga med det. Vill du att Björklöven ska gå i konkurs?

    Om det visar sig att det inte skjuts till pengar så är det inte alls ett uttryck för att kön är viktigare än prestation. Prestation är i sig inte något som ska betalas av kommunen. Det måste samtidigt finnas ett allmänintresse vilket det inte verkar finnas för UIK när man ser vad folk är beredda att betala. Eller menar du att kommunen ska betala en massa pengar bara för att det är ett damlag och inte alls se på t.ex. mängden publik?

  8. Johan

    Oj, adrenalinstinn grabb. Tack för den ”komplimangen”! Den generaliseringen är dock en annan debatt.

    Det råder väl ingen tvekan om att en stor del av Umeå skulle tycka att en konkurs vore trist. En stor del av befolkningen står förmodligen bakom en räddningsaktion där kommunen går in och städar upp.

    Det är dock trist att du använder löven i ett försök till en billig poäng. Som om den ena klubben utesluter den andra. Löven och UIK är två fantastika umeåprodukter. Låt oss värna om båda.

  9. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Matt (2009-10-01 20:42)
    Nu är vi där igen. UIK är väl inget damlag vilket som helst! Vem är det som underskattar? Visst, kommunen köpte av UIK ett hus (som de får hyra tillbaks för marknadspris). Du säger att det inte verkar finnas något allmänintresse för UIK. Grova påståenden vill jag säga. I all synnerhet eftersom diskussionen började med att jag fortfarande påstår att det finns folk som är mer intresserade av UIK än Björklöven. Helt uppenbart finns det folk som är mer intresserade av Björklöven än UIK men detta påstående ger inget ramaskri. Bara antydan att umebor känner för UIK är känsligt. Det visar inte minst denna debatt som för min del är avslutad.

  10. Anders nilsson

    Självklart ”känner många mer för UIK än för löven”. Men det är många fler som känner mer för Löven än för UIK. Jag kan avslöja att det även finns umebor som känner mer för Umeå bangolfklubb än för Löven och UIK. Hur stort intresset för UIK egentligen är visar sig i vilka publiksiffror dom har. Är intresset ”enormt” som du säger så ska det inte vara några problem att skaffa fram dom pengar som behövs. Misslyckas man så kanske du ska fundera över om din bedömning av UIK´s popularitet verkligen stämmer. Se till intresset istället för till kön och sluta försöka plocka billiga politiska poäng genom ett påstått idrottsintresse. Det skiner igenom.

  11. Leif

    Härligt.

    Jag vet att många Umebor känner för UIK (långt mer än för Björklöven).

    jag med många tolkar det som du skriver att fler bryr sig om UIK än löven, du säger nu att du inte menade det så. Men för dom som reagerade på det fullständigt galna, men felaktigt tolkade inlägget från din sida, så kapar du dom med att UIk skall även finnas, vilket ingen här inne har skrivit, ingen har ens yttrat orden att UIK inte skall räddas men att påpeka att löven har mer fans betyder enigt dig att UIK inte skall finnas, vad är det för jävla inställning?

  12. Matt

    Ingen har påstått att inte UIK är bra för Umeå. Och UIK är inte heller vilket lag som helst, vem påstår det?

    Det jag skriver om allmänintresse bygger jag inte på annat än att det tydligen inte går för UIK att få tag på en miljon kr från näringslivet liksom det verkar svårt att locka storpublik. Jag menar nog borde världens bästa lag locka fler än 1500 personer per match? Så jag hävdar fortfarande att allmänintresset inte är så oerhört stort. Däremot marknadsmässigt för Umeå som stad är klubben betydligt större.

    Ska erkänna att jag läste fel först. Tyckte att du skrev att det var fler som kände för UIK än för Löven men som du förklarade det nu så stämmer ditt påstående absolut. Däremot är det ju helt irrelevant så återigen, varför drog du upp Björklöven överhuvudtaget? Vill du att det ska gå dåligt för dem? Tycker du inte att det är bra att det finns två stora klubbar i stan?

    Hoppas du kan svara på den själva kärnfrågan även om du skrev att du avbryter debatten.

  13. anders nilsson

    Dumt att lägga dig i en debatt om du inte är insatt och inte klarar av att möta mothugg. Ett tips är att skriva om blåbärsplockning eller blomvattning i fortsättningen om du inte vill skapa debatt. Något som en politiker f ö borde vara bekväm med.

  14. Britt-Marie Lövgren

    Svar till anders nilsson (2009-10-02 17:54)
    När mothuggen är att jag borde skriva om blåbärsplockning och blomvattning, känns debatten långt ifrån seriös. Vet inte riktigt vad du vill komma med påståendet. Om det är något som du själv tycker är kul att skriva om eller syssla med?

    Jag kan leva med att vi inte delar uppfattningen om att UIK är viktigt för Umeå (det var där som debatten börjar). Men i all seriös debatt gäller det att skilja på sak och person. Du har för övrigt ingen aning om vilket idrottsengagemang har har: Vem är det som inte klarar debatten?

  15. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Matt (2009-10-02 02:30)
    Till MATT!!!
    Ja jag tycker att det är bra att det finns två storklubbar i UMEÅ. Folkpartiet är ett av de partier som helhjärtat har ställt upp för att hitta lösningar både för Björklöven och UIK (och historian är lång).

    Idrottslagen har satt UMEÅ på kartan i hela Sverige.

  16. Leif

    Seriös debatt, är det vad du efterfrågar? Varför skriver du saker som ingen annan här inne säger? Hjälp mig snälla att hitta ett inlägg där någon säger att UIK inte är viktigt för Umeå, jag har letat och letat men inte hittat något.

    Folk har reagerat på hur du skrev och du verkar inte kunna stå för att du uttryckte dig klumpigt, ingen säger något hur oviktigt UIK är för Umeå

  17. Johan

    Leif, vi är ju bara adrenalinstinna grabbar. Vi kan ju inte föra en debatt. Vi kan inte heller uppskatta ett fotbollslag.

    Btw så stavas det Marta. Inte Martha.

  18. Matt

    ”Jag kan leva med att vi inte delar uppfattningen om att UIK är viktigt för Umeå (det var där som debatten börjar).”.
    NEJ. Det var inte där debatten började. Det var när du drog in Björklöven i det hela vilket var helt omotiverat (eftersom du fortfarande inte svarar på frågan varför du skrev om Löven så antar jag att det var omotiverat iallafall). Det är väl jättebra om ni satsar på båda klubbarna men jag förstår fortfarande inte vad du ville säga med parentesen om Björklöven.

  19. Robin

    ”Jag vet att många Umebor känner för UIK (långt mer än för Björklöven)”

    Årets bästa lögn tror jag, är du ens från Umeå?

  20. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Robin (2010-05-11 02:31)
    Nej jag är inte från Umeå men har sannolikt bott här längre än dig. Att jag i oktober 2009 skrev att det finns Umebor som tycker mer om den ena än den andra (även om båda gillas) var uppenbarligen för mycket. Är det i din värld överhuvudtaget tillåtet att gilla UIK?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.