Demokrati i fara?

En tredjedel av medborgarna i Sverige vet inte att det är EU-val i år skrivs det på DN-debatt.

I Eu-valet 2004 i Sverige var valdeltagande 37,9%, lägst av alla de gamla EU-länderna (en riktig loser i sammanhanget). Väljarna vet inte vad det handlar om och vill därför inte delta är en tänkbar slutsats. Varför rösta på någon som jag inte vet vem det är och dessutom inte vet vilken politik som kommer att föras!

Ett gigantiskt misslyckande för de politiska partierna men samtidigt en stor utmaning. En stor utmaning för Folkpartiet. Själv kom jag på plats nummer 10 i Folkpartiets interna provval till EU. Var jag kommer att stå på den slutliga listan avgörs på ett möte i Göteborg om ca två veckor. Idag ska jag träffa valberedningen

Valet blir helt klart en träningsmatch inför valet 2010. Möjligen kan det göra att det blir mer intressant att gå och rösta denna gången. Ett dåligt valresultat 2009 ger ett dåligt utgångsläge inför 2010.

En kommentar

  1. borgare

    Jag tror att det till stor del är en protest att man inte röstar. Mot ett byråkratiskt, demokratisvagt och dyrt EU och mot egna politiker som man inte upplevt som försvarare av svenska intressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.