Rekordlåg arbetslöshet

Intressant att världen kan uppfattas så olika. Länsarbetsnämndens direktör meddelar i lokalpressen en rekordlåg arbetslöshet. Partiledaren för socialdemokraterna Mona Sahlin uppehåller sig länge i sitt tal i riksdagsdebatten just kring svårigheterna för de arbetslösa. Rimligtvis måste det bli lättare för arbetslösa att få arbete med alla de insatser som har satts in och uppenbarligen har det gett resultat i statistiken.

Träffad några kvinnliga företagare häromdagen som just vittnade om att regeringens rabattering av arbetsgivaravgiften för ungdomar och långtidsarbetslösa verkligen gör skillnad. Nu kan de äntligen börja anställa igen. Ytterligare några kan strykas från arbetslöshetsstatistiken.

Att moderaterna är kritiska till Ansvarskommittén är knappast någon högoddsare. Det har legat i luften länge. Men ska Västerbottens framtida organisation styras av detta? Den som vill något måste också jobba för det. Det finns inget som säger att vi i Umeå (som är ganska samspelta) inte skulle fortsätta att arbeta för en region med fyra län. Varför var det annars så viktigt att bilda ett Kommunalt samordningsorgan? Det kan väl inte bara handla om att utöka administrationen och bygga upp en indirekt vald församling?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.