Tåg och filmfestival!

Att åka tåg är verkligen en upplevelse. Under några intensiva år åkte jag väldigt mycket tåg. Så mycket att arbetsgivaren utrustade mig med årskort för obegränsat åkande på dåtidens SJ. Numera är det mest flyget som gäller. Sällan finns tiden att njuta av att se Sverige rusa förbi igenom rutan.

I natt var det nattåget från Umeå som gällde. Trevligt, trevligt och väldigt mycket folk i rörelse. När jag väl installerat mig högst upp i sovvagnen gick det lätt att somna. När jag vaknade hade medresenärerna redan lämnat vagnen och hag hade hela kupén för mig själv. Enkelrum på tåg är klart njutbart. På väg i sommarlandskapet för att hälsa på min mamma i uppväxtorten Skövde.

Har redan blivit uppring av ett antal personer som undrar över VK:s nyhetsartikel i dagens tidning. Så här var det: Filmfestivalen har lämnat in en ansökan om att få ta del av kommunstyrelsens kulturpengar. Det finns 400 000 kronor avsatta för film. Förra året gick pengarna till filmfestivalen. Eftersom ansökan är en offentlig handling så ville tidningen ha en kommentar kring detta. Att filmfestivalen behöver pengar tror jag knappast är någon större hemlighet. Vi jobbar på frågan och hoppas innerligt att alla högre makter är med oss (sponsorer och andra bidragsgivare).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.