Att vända andra kinden till…

…har blivit en egenskap som jag behärskar grymt bra.

När jag var yngre var jag långsint, långsur, rätt så elak av mig och ganska så hämndlysten beroende på vad det gällde.

Fast å andra sidan så omgav jag mig ofta av personer som drog fram det sämsta i mig och är det något jag lärt mig så är det att man ska passa sig för den typen av människor. Idag har jag en ganska fungerande radar på sådant. Ibland misslyckas det, men för det mesta så funkar den rätt bra och ger mig vibbar när jag ska hålla mig på min kant.

Idag känner jag hur lätt det är att låta saker rinna av mig och taskiga idioter stör mig inte lika mycket idag. Jag har lärt mig den fina konsten att rycka på axlarna åt puckon som gör allt för att reta mig.

Jag kan snarare se det komiska i det hela när någon vill vara jävlig eller försöker såra mig på andra sätt. Jag har som genom en magisk insikt förstått att det säger mer om dessa miffade individer än om mig.

Jag ler inombords när någon försöker sätta sig på mig eller mästra mig på något annat sätt. Jag tycker faktiskt att det kan vara lite kul att se hur vissa gör mig till en sådan viktig och betydande person att de gör allt för att försöka nedvärdera mig på ett eller annat sätt.

För några år sedan hade nog ingen trott att jag skulle komma till sådana här kloka insikter, men se det gick.. Och inte nog med det. Idag kan jag dessutom använda mig av mina negativa erfarenheter och göra något bra av det som en gång var dåligt.

Det låter kanske som att jag drabbats av nån slags mentalt storhetsvansinne… Men jag föredrar att kalla det klokhet och mognad! Så det så!

"Självinsikt är inget man bara skaffar sig… det är något man kommer till så småningom.."

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Självinsikt kan också vara något man lär sig vartefter sina egna upplevelser, tyvärr finns det dock några som aldrig kommer dit utan lever kvar i den omognare åldern för resten av livet och det är säkert en sån typ som du beskriver, som försöker sätta sig på dig, har jag rätt eller har jag rätt 😀
    Huvudsaken är dock att du vet vem du är och vad du kan göra, inte vad andra säger eller tycker. Ha en bra onsdagskväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.