Projicering…

…verkar vara det vanligaste sättet att undvika sina egna grava problem.

Ibland blir jag full i skratt även om situationen är full av allvar. När någon pekar ut sina egna VÄRSTA brister för att lägga dem på någon annan. Att till exempel anklaga ett ex för att vara alkoholiserad trots att man själv har ett alkoholbeteende som är extremt är ett klockrent exempel! 

Nästan lite som galghumor. Djupt tragiskt fast med en smula komik i.

Det värsta är att det finns folk som tror på alla hoppande grodor. Men.!! Jag har mina egna erfarenheter och upplevelser och kan utifrån DEM bilda mig den uppfattningen som jag redan har ganska klar för mig.

Och förutom egna upplevelser och erfarenheter så har jag dessutom diverse bildbevis vilket kan vara skönt att ha för framtida bruk om det skulle behövas. (Hot eller löfte?)

Hursomhelst så är det trist när det blir som det blir. Men oavsett hur obekväm en situation än kan bli så är det viktigt att säga vad man tror, tycker och står för!

Myyycket viktigt till och med!

fd kompis: -"Jag har hört att du snackar skit om mig"

Jag: -"Jasså? Vad är det då du kan tänkas ha hört?"

fd kompis: -"Njaää.. bara något jag hört.."

Jag: -"Exakt vad är det då du har hört och vem har sagt det?"

fd kompis: -"Jag har bara hört det"

Jag: -"Jahapp. Men då måste du ju tala om VAD jag har sagt och till VEM så att jag vet vad det är du talar om?"

fd kompis: -"Nä, jag har bara hört det"

Jag: -"Ja, då har vi nog inget case. Då vet jag inte vad jag ska säga "

Sedan sa jag vad jag tyckte utan censur och till sist önskade vi varandra "Lycka till" här i livet fast på helt olika sätt. Jag menade verkligen "Lycka till" fast utan spydigt tonfall.

Men nåväl, vi får väl se hur det går! Den som lever får se…

Jag önskar i alla fall att alla som har problem med alkohol eller droger en dag kan få bukt med det hela.

Oftast börjar det med insikt!

Kom ihåg: Insikt ger bättre utsikt!

 

Etiketter: , , , , ,

10 kommentarer

  1. Linnea

    Ja, du är så klok:)
    Man skall inte snacka skit om någon om man inte kan stå upp för det tycker jag. Tyvärr så faller skitsnackare ofta tillbaka på sin egen skit. Tyvärr för dom, bra för dem som blir snackade om 😉

    Kramar i massor.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Snacka om moment 22, jag förstår precis vad du talar om, det hjälper ju att få veta vad man gjort eller sagt innan man uttalar sig, hur ska man annars veta vad man ska försvara eller vad man ska säga, det borde ju vem som helst begripa. Ha det gott!

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-01-03 17:40)
    Precis! Och det roliga är att många vågar inte ens säga vad de hört eller från vem.. haha.. och då faller det ju på sin egen rimlighet. Om jag säger att jag inte gillar någon så är det ju knappast skitsnack.. det är ett konstaterande som jag gärna står för om jag blir konfronterad med frågan! Lika bra att vara brutalt ärlig 😀

  4. Linda

    Jag blir så irri på dom som MÅSTE snacka men sedan inte kan stå för det dom sagt.. Man har ju varit med om ett ex antal gånger att man fått veta vem som sagt vad och sedan konfronterat personen.. Och då kan personen inte så för det den sagt, ”näää, det har jag aldrig sagt”..
    Visst kan jag också snacka men när det kommit fram och jag blivit konfronterad så har jag då aldrig ljugit och sagt att jag inte sagt det!

    Och den här ”jag har hört..” vem har du hört det av då?
    ”Det kan jag inte säga”..

  5. Linda

    Angående din kommentar på min blogg, det som gör mig så förbannad är att det är kompisar som redan har barn och som jag tycker borde ha mer förståelse än de som inte har barn! Tycker de som har barn borde fatta att man inte har tid/ork eller tom viljan ibland.. Men man ska aldrig bli förvånad tydligen :S

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Linda (2011-01-03 19:06)
    Exakt precis det jag menar.. ”vem har sagt det då?”
    ”Nä, det vill jag inte säga”
    Haha.. ska man sprida skit vidare så måste man ju kunna stå för sina källor helt enkelt. Kan man inte stå för det så ska man hålla käft tycker jag!

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Linda (2011-01-03 20:24)
    Idag är folk otroligt bra på att vara egoistiska. Det är alltför vanligt. Trist och tråkigt! Varenda kotte borde ju fatta att ens barn ALLTID går före.. speciellt de som själva har barn. Men energitjuvar finns ju både med och utan barn förstås.. Usch!!

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-01-03 22:36)
    Hej Anne-Marie. Ja, lite ledsen blir man för att det ska behöva vara så här. Men en förändring måste ju börja hos en själv. Det är i alla fall skönt att våga säga vad man tycker även om det är obehagliga saker. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.