Viktiga prioriteringar?

Jag har varit smått sjuk i någon vecka nu. Jag har lagt mig tidigt, sovit massor och haft gott om tid att prioritera mig själv. Fast på ett bra sätt. Ett nödvändigt sätt.

För att man ska orka vara morsa eller farsa på ett bra sätt så behöver man faktiskt vara i toppform. Både fysiskt och psykiskt. Man ska orka kånka hem mat och blöjor, man ska orka vara vaken nattetid, man ska orka stå emot tjat, man ska orka sätta gränser, man ska orka laga bra mat, man ska dessutom orka städa.

Och som om inte det vore nog så ska man också orka hålla koll på hur ungarna klär sig och att de borstar sina tänder. Och inte nog med det.. Man ska även se till att SJÄLV vara hel och ren. Det är förstås ett extra plus om man orkat klä sig före lunch.

*suck*

Därför är jag så jävla förbannad idag. (jag vet att jag inte ska svära så mycket, men tro mig: Idag ÄR det på sin plats)

Jag är arg för att det är så vanligt (och dessutom helt accepterat) med morsor och farsor som sätter sina egna egon i främsta rummet. Framför sina barn. Hur kan det vara möjligt?

Vad sägs om farsan som spenderar alla sina slantar och all sin tid på en ny flickvän? Som gått tillbaks i utvecklingen och börjat leva fjortisliv fast han är tretti plus? Som hotar, ljuger, stjäl och bedrar?

Eller morsan som inte ens kan se till att ha ett schysst boende för att kunna ta hand om sina barn på ett bra sätt? Som spenderar sina sista pengar på krogliv och taxi? Som blundar för allvaret i sitt föräldraskap? Som beter sig som hennes egna barn förväntas göra?

Eller farsan som svinar runt som en fjortonåring all sin lediga tid utan en tanke på vad det kan få för konsekvenser för hans egna barn i framtiden?

Eller mamman som drar hem nya älskare titt som tätt och som låter barnen träffa varenda en?  "Ska vi kalla den här för pappa också?"

Föräldrarna som snor barnens sparpengar för att köpa alkohol och cig.

Eller den värsta hittills: Vad sägs om morsan som skuldsatte sin egen unge och tackade genom att fly till ett annat land och lämnade barnet med en fet jävla skuld?

Eller morsan som köper billig skräpmat till sina ungar för att ha råd med det viktigaste: Cigaretter och billiga reatrasor från H&M.

Eller farsan som har både bil och boende anpassat efter endast de nya barnen. Barn från tidigare förhållanden ryms varken i bil eller bostad, eller i planeringen överhuvudtaget.

Japp!! Jag erkänner.. Detta är ett FETT jävla "jag stör mig på" inlägg. Men jag måste vädra ut allt det här för det är faktiskt verklighet för många människor idag. Föräldrar som försöker släpa sina tunga lass med ett eller flera barn och som tyvärr är knuten till en "ego-förälder" fram tills barnet / barnen är arton år.

Men jäklar… Ni gör det så bra varenda en av er som alltid sätter barnen först! Ni är värda dagens ros i varenda tidning. Varje dag.. Om och om och om igen!

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Fru Karlsson

    Jag håller med dig till 100%! Många föräldrar av idag har inte själva ”vuxit upp” och har ingen grundtrygghet att ge sina barn, för de har själva ingen.

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-01-06 11:16)
    Man kan ju vara lyckad mamma eller pappa på många sätt. De sätten som jag inte gillar är föräldrarna som tror att de är toppen för att de köper ALLt till sina barn eller sticker åt dem hamburger och pizzapengar någon gång då och då. Det krävs lite mer för att vara en närvarande förälder! Ha det fint Lisbet 🙂

  3. Marja Granqvist

    Oj, Helena, det fullkomligt osar om dig i dag.:) Du har alldeles rätt, det finns alltför många barn som hamnar i kläm mellan två egoföräldrar. Det är ju speciellt viktigt att tänka på barnens bästa vid skilsmässor och nya partners m.m. Vad får barnen för bild av vuxenlivet egentligen?
    Hoppas du känner dig piggare snart. Bra att du tar hand om dig. Kram

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2011-01-06 15:19)
    Hej Marja 🙂 Ja, ibland så ryker propparna ordentligt *skrattar* Men idag är det lite lugnare. Jag kan ju bara sopa framför min egen dörr men ibland blir det så påtagligt hur vanligt det är med mammor och pappor som mest tänker på sig och sitt! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.