Obehagligt men sunt?

Jag har under ett par veckors tid haft ovanligt ”livliga” drömmar och ibland har jag vaknat helt vimmelkantig och undrat vad som pågår. Jag är ju på många sätt precis som Skalman och somnar före klockan 22 i princip varendaste vardagskväll och sover mina  8-9 timmar precis som sig bör. Jag har också den underbara förmågan att somna både snabbt och lätt och jag sover jäkligt bra i en superskön säng.

Så..? Vad är problemet?

Jo, jag har haft så märkliga drömmar under en kort och intensiv period som väckt så många tankar hos mig så att jag rent har börjat undra hur djupt mitt undermedvetna egentligen är. Drömmarna har varit ovanligt detaljerade och jag har drömt om både roligt och jobbigt. Men… en natt så vaknade jag helt brutalt av att jag blev skjuten (!!?)

Jag blev skjuten rakt i huvudet och smällen var så hög så att jag vaknade och hjärtat slog så hårt så att det såg ut som att det skulle stånga sig ut ur bröstet! Vansinnigt obehagligt och det tog en lång stund för mig att somna om. Drömmen var så otroligt verklig.

Jag kan inte minnas att jag tidigare drömt om att jag har dött och den här drömmen hade en sådan effekt på mig att jag inte riktigt kunde släppa det hela så nu har jag frågat min vän google om ”att tyda drömmar” och jag har hittat några teorier som jag ändå gillar och som känns helt logiska och som fått mig att acceptera min dröm som något bra och att mitt undermedvetna vill berätta något för mig:

 

Din egen död indikerar en ny början.Jag gillar tolkningen!

 

Vem dör? Vad dör? Om du dör i drömmen – vilken sida av dig dör? Ditt starka friska jag eller en gammal attityd som är uttjänad? Jag gillar tolkningen!

 
Drömmar om döden kan vara en symbol för att du är inne i en process i ditt liv som handlar om en förvandling, pånyttfödelse. Jag gillar tolkningen!

 
 Om du drömmer att du är död ska du snart bli gift och du kommer att lyckas med nästan allt du företar dig. För en redan gift person varslar denna dröm om många lydiga barn, som kommer att bli till glädje för sina föräldrar.  Jag gillar ÄLSKAR tolkningen!

 
Ofta symboliserar den här sortens drömmar förvandlingsfaser i livet – att någonting dör för att ge plats åt någonting annat och som alla arketyper så ger Dödens närvaro i en drömscen en mycket starkare laddning. Jag gillar ÄLSKAR tolkningen!

 

Ja, vad ska man säga? Jag gillar ju att det kan vara positiva tolkningar i skrämmande och till synes helt obegripliga saker  😀 Men det sägs att drömmar är den bästa terapi man kan få och dessutom är den lättillgänglig och helt gratis så egentligen ska man nog bara vara väldigt tacksam för levande och livliga drömmar.

När jag läser om vad vissa saker betyder (enligt dem som tydligen kan tyda drömmar) så blir jag nästan lite frestad att lägga papper och penna bredvid sängen så att jag kan skriva ner saker direkt när jag vaknar för att sedan kunna analysera det hela. Fast samtidigt vill jag ju inte hålla på att överanalysera saker och ting. För det mesta är mina drömmar bara allmänt trevliga om än något abstrakta emellanåt och det är sällan jag drömmer obehagliga saker så jag tror att drömmarna får stanna i huvudet natt efter natt. Det kanske är lika bra?!

Ibland är det nog bäst att inte veta allt för mycket eller att analysera och övertolka allt för mycket. Jag konstaterar bara att det är jävligt spännande hos mig när jag sover.

På tal om att tyda drömmar och symboler..

En morgon så dök den här ankan / fågeln upp i min glastallrik som jag alltid käkar havregrynsgröt i..

Visst var den lite gullig? Jag vet att det är trevligare med ”före” bilder när maten är intakt, men det här är också lite roligt.

😉

IMG_1303

Ja, det var ett lite flummigt inlägg men det kan inte hjälpas. Ibland ter sig tillvaron lite diffus emellanåt och då kan det ju vara bra att få plita ner några rader. Min blogg har ju varit lite av en dagbok, men numera är den mer som en anteckningsbok bara och det passar mig ganska bra för tillfället.

Hoppas att Ni som läser mår bra och att helgen blir precis som Ni vill att den ska vara!  Kram till alla som behöver!

heart

🙂

.

En kommentar

  1. Pingback: Kan man skita i ett blått skåp? | Maria Lundmark Hällsten, Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.