Festligt på PMU..

Alltså… Jag älskar verkligen att handla second hand.

Loppisar, bloppisar, second-handbutiker, klädbytar-träffar etc.. I just love it!

Först och främst är det ju så himla bra att någon annan har betalat plagget/prylen från början så att man själv slipper punga ut med för mycket stålars, men sedan finns det ju andra aspekter som är helt oemotståndliga i den här typen av köp-och-sälj sammanhang:

  1. Man kan snabbare och enklare hitta plagg/prylar som ingen annan har och kan på så sätt odla sig själv och sin egen stil precis så som man vill!
  2. Man kan hitta saker som är helt unika.
  3. Man kan spara sina pengar och göra något roligare för dem eftersom second hand är extremt mycket billigare.
  4. Man är inte lika tärande på miljön som de som överkonsumerar och köper nytt hela tiden från dussinkedjorna till exempel.
  5. Man kan få tag i prylar som skänkt någon annan mycket glädje innan (och kanske får man då med lite good energy på köpet?) 🙂

Ja, listan kan ju göras rätt lång och idag har jag kilat förbi PMU på teg en snabbis och det är inte ofta jag kan tajma deras öppettider men idag lyckades jag hinna *wohoo* och som vanligt blev jag INTE besviken!

IMG_1444

För 160 spänn fick jag det här:

En vit blus/tunika från soyaconcept i 100%viscose

En brun bomullstop från street one, helt ny med tags kvar

3 pocketböcker till utlandsresan (som jag med gott samvete kan lämna i hotellets bokhylla=win win)

plus ett par sprillans nya handskar till ett av glina..

Ja, det var riktigt bra fynd och jag är superglad över dem! Det är ju rätt mycket folk på PMU och det finns gaaalet mycket att spana på och idag hade jag faktiskt kameran med mig och jag kunde inte låta bli att fota några riktigt trista och fula saker bara på skoj liksom… Alla som känner mig vet ju att jag verkligen AVSKYR leopardfläckiga saker / kläder och att jag nästan får allergiska reaktioner av detta hemska påfund.

(Och nu, bara för att utmana dig lite så kan jag säga att OM du börjar spana efter detta i vardagen, så kommer du att märka att 2-3 st av 10 tjejer/tanter/flickor/kvinnor har något leopardfläckigt på sig)

För mig har det blivit något av en fix idé (jag erkänner) och jag hittade förvisso MASSOR av leopardfläckiga pryttlar men jag orkade bara fota några få på PMU och egentligen så kan jag förstå varför second-hand butikerna dignar av dessa hemska djurmönstrade kreationer för det måste ju rimligtvis betyda att fler och fler inser att så kan man ju bara inte gå klädd?! Och så skänker de bort kläderna istället. Men jag förstår inte grejen egentligen? För allt mode går ju i cykler och kommer och går med några års mellanrum, men dessa leopardfläckar har ju aldrig (till min stora förtret) aldrig försvunnit så jag får ju förfasa mig jämt oavsett vilken affär jag går till haha… Att det dessutom kryllar av barnkläder i alla klädkedjor som är leopardmönstrat är ju bara helt horribelt *ryser*

Gaaaalet!!

😀

IMG_1438

En leopardfläckig lampskärm kanske? Någon?

Sexigt i sovrummet? I Think NOT!!

IMG_1439

Mysa i soffan bland leopardfläckiga kuddar? Fimpa din gula blend bara och drick upp det sista av groggen först..

Brr..

IMG_1441

Läckraste kjolen och en matchande scarf. Kompletteras med hudfärgad gördel, röda lösnaglar, anti-wrinkle creme och en toyboy half your age..

😉

IMG_1442

Vill man vara lite diskretare så kör man bara en väst… gärna med rutig skjorta för lite extra effekt haha..

Ja fy fabian. Jag förstår ju att Ni som gillar det här mönstret tycker att jag är både dryg och elak, men det kan inte hjälpas. I min lilla begränsade värld så är det här URK helt enkelt och jag mår rent illa av det. Jag har en kompis som mår fysiskt illa av färgerna cerise och orange (på riktigt alltså) och h*n förstår nog vad jag menar i alla fall.

Hur som helst så har jag inte så mycket annat att berätta. Jag hoppas att Ni som läser mår bra. Det gör jag 🙂 och resten av familjen med!

Kram till alla som behöver!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.