Realitycheck…

Idag har jag alla mina tre killar inom räckhåll: Pappan sover än, tonåringen ligger och läser nånstans och minstingen sitter bara några centimeter ifrån mig och pysslar med nåt som innefattar urklippta bilar och tejp. Massor av tejp. Men han är nöjd och det verkar vara kul och alla är som sagt upptagna med sitt så då fick jag en liten känsla för att skriva i bloggen! Kul ändå 🙂

Den här tiden på året känner jag mig oftast inte så kreativ. Jag vill mest bara läsa spännande böcker i skenet av fladdrande ljus när jag är ledig. Den mesta tiden går ju annars åt till allt som hör vardagen till.

Men förra helgen fick jag ju ett litet ryck och gjorde en dramatisk (nåja) förändring i form av en färgförändring på mitt lilla vardagsrumsbord. Check it out:

Före: Svart och stelt

Efter: Guldigt och lite mjukare känsla

Tänk vad man kan åstadkomma med lite färg i en sprejburk för en hundralapp 🙂

I alla fall, på tal om färg så har jag för första gången på flera månader också tagit tag i mitt vinterhår och kört en kamomillkur. I vanliga fall så gör jag ju sånt när jag är utomlands och har hjälp av sol och salta bad vilket i kombination med kamomillen gör en perfekt färgnyans i mitt hår och har så gjort ända sedan jag började med balsammetoden.

Men nu, i denna trista och gråa tid utan hägrande utlandsresa mitt i vintern så blev resultatet i mitt hår såklart inte lika bra.. Nope, det blev aningens orange men skit samma. Jag gömmer mig i en mössa och tröstar mig med att nästa gång det är dags för kamomillkur så kanske det finns sol och salta bad att tillgå för bättre resultat.

Men jag är ganska nöjd ändå. Det orangea håret passar rätt bra ihop med min nya tröja så vem är jag att klaga 😀

Orange hår & Grå tröja funkar rätt bra. Det hade varit värre om det var tvärtom hehe..

Ja, det var en liten realitycheck från mitt hörn av världen. Vi är alla fortfarande friska *pepparpeppar* och vi gör allt för att så förbli. Däremot så var jag iväg till tandläkaren igår och karvade ut ytterligare en jäkla amalgamfyllning och tyvärr så mådde jag ju lite pyton av det på kvällen. Men det är av övergående karaktär så jag biter ihop och gläder mig åt att jag snart är i mål med den här vidriga rensningen av amalgam. Jag ryser av bara tanken på hur mycket kvicksilver som gömmer sig i svenskarnas tänder. Supercreepy tycker jag! Blääh…

Nåväl, hoppas alla Ni andra mår bra!

Tänkte att jag ska avsluta med att tipsa om helgens böcker som jag ska ägna mig åt när ingen av de tre killarna vil hänga med mig:

Cissi Wallins bok ”Allt som var mitt” borde alla läsa oavsett vad man tycker om Cissi Wallin. Det finns så otroligt många till synes ”vanliga män”  och både kändisar och ”vanlisar”  kan  vara vidriga våldtäktsmän och visst är det konstigt att de flesta känner någon som blivit våldtagen, men inte många känner en våldtäktsman…?! Konstigt det där. I alla fall: LÄS den och sluta kasta skuld på tjejer som är ”för mycket”. Bara för att man syns och hörs mest, är gränslös eller kravlös, slampig eller full… så ska man INTE behöva bli våldtagen och INTE behöva skylla sig själv! Dessutom borde man få söka upprättelse utan att själv bli den anklagade! Okej?

 

Och så helgbok nr 2:

Åttonde boken om Joona Linna borde inte göra mig besviken! Jag blev så glad när jag hittade den på hyllan för snabblån för just nu är det många som köar på Keplers senaste bok! 

 

Ha en trevlig helg alla som läser här!

 

 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Skitsnyggt bord, you did it again <3 Jag hade tänkt kommentera din bild på insta, om hårfärgen, men blev osäker, tänkte att det kanske bara var ljuset och vinkeln som satte färg. Jag tycker du blev fin i den färgen, det blev lite värme. Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Tack 😊 jag blev verkligen nöjd alltså. Och hårets orangea ton verkar snabbt försvinna.. Men faktiskt, det var inte så tokigt ändå. Kanske får ha det som min vinterfärg hehe..
      Kram

  2. johannahsundberg

    Så snyggt bordet blev, verkligen en uppgradering! 🙂 (Jag älskar guld. 😀 )

    Och håret blev inte alls så tokigt det heller tycker jag!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Tack 😃 ja, guld och mässing är favoriter i tv-rummet. Nu har jag en vägglampa som jag också ska spreja. Hittar alltid nåt att projekt att fixa me..
      Håret börjar tappa som gyllene ton trist nog. Just när jag börjar vänja mig haha..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.