Lazyland..

Japp! Lat är jag just nu så det föreslår. Därav rubriken!

Det har varit ovanligt hektiskt på jobbet sedan en tid tillbaka och det innebär att det mesta av min energi har gått åt där och att både hemmet och mitt sociala liv blivit mer än lidande.

Till exempel så har de där tapeterna som jag inhandlade för flera månader sedan inte kommit upp i hallen som det var tänkt eftersom jag helt enkelt inte har orkat. Inte heller har jag byggt den där nya garderoben (som så väl behövs) utan den ligger kvar i sin kartong och bara hånskrattar åt mig varje gång jag går förbi den.

Lådorna som är fullt av skrot? Osorterat och orört såklart trots att jag varje söndag säger saker i stil med: ”Nu till veckan ska jag fixa alla de där sakerna…”

Men! Så blir det ju inte. Jag har också insett att jag valt bort att vara social på min fritid eftersom jag faktiskt inte orkat. Nej, jag är helt enkelt lat och kraschar ofta i nåt hörn hemma med en bok som jag oftast bara ids läsa några sidor i eftersom orken för dagen helt enkelt är slut.

Numera har jag åtminstone vett nog att faktiskt acceptera att jag inte orkar. Förut så gjorde jag allt möjligt (samtidigt) fast jag kanske bara borde ha skitit i saker och tänkt att: ”Jag göre sen”.

Så på ett sätt så är jag ändå glad över att jag oftast kan finna lite frid i det där… att acceptera att jag inte orkar och att jag ändå kan uppbåda lite mysfaktor mitt i allt det där jag BORDE göra.. men inte orkar.

Familjen är trots allt det viktigaste vi har och hur snabbt ekorrhjulet än snurrar så hinner jag alltid göra rätt prioriteringar om jag anstränger mig. Det är ändå vardagen som ska funka bäst och som tur är så är vi ”vardagsexperter” hemma hos oss. Det har vi blivit på grund av alla möjliga diagnoser som vi har här hemma och vi har under årens lopp utvecklat massor med lifehacks som hjälper oss hur bra som helst.

Tid är (för mig) mer värdefullt än pengar och det är skönt att ha förmågan att tänka så. Speciellt då jag inte haft ork att vara produktiv här hemma. Däremot har jag haft tid! Tid att göra ingenting med.. Tid att bara sitta och GLO på ingenting haha.. För jag inser ju att eftersom jag nu orkat skriva ett helt inlägg här på bloggen så kanske den allmänna orken är på väg tillbaka? Ork till att GÖRA saker som faktiskt är produktiva och som gynnar mitt hem, mig själv och alla som jag gillar.

Ja, jag hoppas att det är så för jag ORKAR faktiskt inte se de där rullarna med tapeter ligga och skräpa längre och jag ORKAR inte med att den där jävla ikea-kartongen ska hånskratta åt mig mer..

E-lat

🤣

Annars så är det mesta som vanligt hos oss. Livet är ju som bekant förknippat med många ”måsten” men man får inte glömma bort att ha kul emellanåt. Jag spanar på resor och drömmer mig bort och om jag har en jäkla tur så KANSKE jag kan åka någonstans innan årsskiftet. Vi får väl se.. För trots att ekorrhjulet snurrar snabbt så måste man ju ibland också få dra i nödbromsen och göra ett oväntat avhopp då och då.

Hoppas att alla som läser här hare gött och att Ni slipper skrattande ikeagarderober haha…

Hittade förresten en bra bild som beskriver mig just nu..

Vissa dagar orkar jag varken prata eller skriva och ibland så pratar jag och skriver aaaaaalldeles för mycket…

Men sån är jag: Sometimes nothing, sometimes to much!

Vi hörs!

2 kommentarer

 1. Åsa Sund

  Hej Helena!
  Alltid lika intressant och givande att läsa dina inlägg.
  Skönt att du inser att det gäller att prioritera och lyssna inåt! Det borde vi alla göra. Jag själv har delvis legat i träda under sommaren i Sverige, men nu håller livsandarna på att vakna igen. Då gäller det att inte förta sig.

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej Åsa. Kul att se dig 😊
   Jag har insett att det viktigaste alltid blir gjort! Jag har äntligen lärt mig att prioritera på det sätt som är bäst för mig på riktigt.. å vet du: Tapeterna har kommit upp på väggen haha..

   Det blir nog rentav ett blogginlägg av det hela till slut *skrattar*

   Härligt att höra att livsandarna vaknar! Älskar det uttrycket!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.