Bitter or better..

Det är bara och välja det alternativ som känns närmast till hands: Bitter eller bättre.. Vad som funkar för dagen!

Livet liksom HÄNDER 24 timmar om dygnet och när det händer härliga och bra saker så ska man vara glad och tacksam över att livet (just NU) är välsmort och underbart..

Och när det händer jävliga saker så kan man antingen kämpa sig igenom för att kunna nå ut på andra sidan, eller så kapitulerar man och lägger sig och marineras i sin egen svidande bitterhet tills man bara tror att det inte finns någon väg ut. Det är också skönt när det finns många att skylla på. Bitterheten och självömkan känns liksom extra maffig då och offerkoftan blir sådär härligt tung och varm..

Alla har vi väl varit där några gånger i livet och det är väl (som de kloka säger) att det är prövningar som livet om och om igen bjuder oss på ända tills dess att vi börjar fatta läxan och då börjar klara av prövningarna för att slutligen välja vägen att bli bättre av de egna (och ibland andras) misstag och elände.

Ingen människa är ju fullkomlig och nog är det sant som det sägs att vissa saker endast kan mogna och växa då man fått tillräckligt med egna erfarenheter och kunskaper som är självupplevda.

Det går liksom inte att ta till sig tips och trix från de som vet (eller tror sig veta). Vissa saker måste man bara genomlida själv helt enkelt..

Ibland är tillvaron jävligt pissig och så är det för exakt alla här i världen. Det sorgliga är att så många (ofta unga) människor tror att den verkliga världen speglas i influencernas grå-beiga inredning och perfekt tillrättalagda (men ofantligt tråkiga) flöden i sociala medier som till slut får den egna tillvaron att kännas fattig och torftig.

Bara att följa alla dessa själlösa konton skulle få mig att må pyton och dessutom stjäla tid och energi från mitt eget riktiga liv där jag rimligtvis själv bör vara den som fyller min tid och mitt liv med härligt innehåll (som för den skull inte alltid behöver skyltas med offentligt)

Saker i vår moderna tid är så förbannat sorgliga och kanske är det för att jag har ett ”före och ett efter” sociala medier… Jag VET helt enkelt hur det var att leva IRL 24 timmar om dygnet en gång i tiden och jaa.. jag vill minnas att det var bra för mig.

Kanske är det därför jag fortfarande har kvar mycket kreativitet som räcker både för mitt eget liv och faktiskt andras. Det är en härlig känsla och jag är tacksam både för insikterna och hela tillvaron i sig.

Jag fortsätter aktivt att till hundra procent välja bort det och dem som inte gagnar mitt välmående. Jag har inte tid för det förflutna, eller människorna i det eftersom det finns så mycket knutet till det som en gång fick mig att ifrågasätta hela min existens och min psykiska och fysiska hälsa.

Jag har inte heller tid att titta in hos kända och okända människor i för stor utsträckning eftersom min livsenergi på så vis sipprar iväg i en rasande fart och låter mitt undermedvetna sakta med säkert fyllas med skit och på sikt förgiftas. Jag kan inte på något vis tillåta det!

Mitt eget liv är alldeles för dyrbart för det… Och så vitt jag vet så finns det inte ännu något nytt IRL-liv att bara köpa så där i förbifarten.

Att ägna sig för mycket åt andras liv via sociala medier är att sakta men säkert förvandla sig själv till ett litet får som är nöjd med att följa den stora gråa massan som gör (läs: konsumerar) vad alla andra gör.

Din intuition och förmågan till att tänka själv försvinner och din värdighet likaså.. du och ditt liv är ÄGD av någon annan än dig själv och du får på köpet en livstids prenumeration på självömkan, gnäll, en känsla av att livet är orättvist och dessutom ingår en härlig offerkofta stickad (eller virkad) av bitterhet. På köpet får du en inre klocka som gör att din egen IRL-tid tickar iväg dubbelt så snabbt och du får minimalt med tid över till ditt eget liv.

Gött.. så vad väljer vi att signa upp på idag?

Haha… Ja, nu har jag raljerat dagens tisdagsdravel… och stort tack för att just DU läser 🤩

Avslutar med en härlig klichè:

”Idag börjar resten av Ditt liv”

(Lämna allt gammalt bakom Dig, eller stanna i skiten! Du väljer själv)

Dagens sämsta: Sovit lite för lite..

Dagens bästa: Allt annat!

Ha det fint alla som läser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.