Intensiva festligheter…

Ibland får man offra en natts sömn och leva lite i kappsäck om man ska kunna smita iväg hemifrån och roa sig ordentligt.

Umeå har ju inte så mycket att erbjuda i festliga sammanhang (enligt mig) och jag har för längesedan insett att om jag ska ha en riktigt festlig helg så behöver jag lämna Ume och dra iväg några mil bort. Gärna där det finns ställen där man kan dansa och där man inte behöver gå hem tidigt. Det är också kul om det finns många klubbar att välja på beroende på vilket humör man är på eller vilken musik man känner för just då.

Jag är alltså inte jätteimpad av Umeås krogliv. Jag har verkligen försökt att tycka att det är roligt på Soultrain bland alla leopardbeklädda kvinnor och jag har faktiskt ansträngt mig för att försöka tycka att Olles och Cinco är skoj bland alla Norrlandskepsar och foppatofflor.. Men nääeeje.. Det är inte skoj! Allt mittemellan  ”It’s raining men… halläluja” och märklig rapmusik som inte ens går att ”dansa” till (om du inte kan twerka eller vaffan det heter) så vette tusan om det riktigt finns NÅT ställe i Ume som jag gillar? *funderar* Nope… det gör det inte! Inte heller karaoke tilltalar mig och jag kan definitivt inte sitta still på sunkiga ölhak i dunkel belysning bland människor som luktar skumt..

Alltså är det lättare att åka till en större stad två gånger per år och fullkomligt gå All-In! Jag menar, om man bara går ut två gånger per år så blir det ju inte jättestor skillnad rent ekonomiskt Ok, en flygbiljett tur och retur och ett hyfsat hotellrum kostar ju lite. Men å andra sidan så slipper man ju åka taxi hit och dit här i Umeå och måsta gå hem redan klockan två på natten när det VERKLIGEN börjar bli partystämning.

Och det bästa av allt: Man träffar jäkligt många intressanta och spännande människor (som inte är umebor ehrm…) .. som man alltså skulle ha gått miste om att träffa om man stannat här i Umes pyttelilla krogsväng.

Så, för någon vecka sen så flög jag och Jimmie från Ume och hamnade på en exakt 49-timmars odyssé där vi rantade omkring i en ganska glittrande miljö där vi hittade mystiska källare med färgstarka män, dansade till psytrance-DJs som Astrix och Vini Vici med tillhörande scenshow (som var helt grym), vi hittade också en och annan avdankad B och C-kändis som serverade spännande drinkar och vi träffade också ett gäng snubbar som skulle ha kunnat vara svenska versioner av Exit-killarna (svt om du har missat det) om de inte varit liiiite för gulliga för det!

Jag råkade också (helt ofrivilligt) ta sönder duschen på vårt hotellrum som den råbarkade rockstjärna jag är… vilket resulterade i att vi fick byta hotellrum OCH bli bjudna på Espresso Martini av den coolaste bartender(skan) jag nånsin mött. Dagen efter råkade vi checka ut en timme för sent och blev totalt uppläxade (men slapp betala) av en sträng portier.. Jag kommer ABSOLUT att bo på det hotellet igen! 😎

Sedan blev det seriös shopping där jag köpte en T-shirt och ett par väldans häftiga fotbollsstrumpor! Haha… jaa.. så konstiga saker tänker Ni nu… och ja, det var det ju faktiskt!

Jag och Jimpa reser alltid med bara handbagage när vi åker på miniweekends och om vi hittar nåt kul att shoppa så skickar vi det bara helt sonika med posten nånstans från där vi befinner oss just då.

Det roliga var att denna gång reste jag med endast 1,3 kilo i min väska medans Jimpa körde det dubbla: 2,6 kilo. Man skulle kunna tro att jag som är tjej skulle haft mer prylar med mig i form av smink och diverse.. men nope! Jag vann denna gång (Ja, vi tävlar)

Nåväl, jag kan ju inte berätta så mycket mer eftersom det råder sträng sekretess som det alltid gör när vi reser tillsammans. Det enda jag kan säga var att vi hade det så ofantligt skoj!

VIP-sektion Technostate

Efterfest på Slakthuset

Partypartners deluxe ❤

Avion eller aviation?

Truth of the day❤

Kan för övrigt inte dra mig till minnes att jag nånsin haft så skoj som just denna helg! EVER! Och då är jag ändå nästan femti år haha… Det säger en hel del ju 😎

Men i alla fall… 48 timmar senare kom vi hem och det visar sig att inget särskilt hänt här hemma förutom det gamla vanliga:

Ja, Ni som vet 🤣

Preciiis som vanligt!

Men ja, det var en oförglömlig helg och vi planerar redan nästa sväng. Mest troligt blir det inte i Sverige. Men vi får väl se vad det blir.

Det är också massor med andra roligheter som ligger i pipeline för hela familjen men det är inget som vi kan dela med oss av ännu. Vi väntar tills det är gjort och så berättar vi efteråt! Den absolut smartaste ekvationen. Då slipper man både sabotage och missunnsamhet. Har insett att allt blir extra roligt om man är lite hemlig. Varför har jag inte vetat det innan liksom?! Men oh, well.. inget att gräma sig över. Det är vad det är helt enkelt!

Lev och må, ge och få!

Ha det bra alla!

2 kommentarer

 1. Sund

  Så berikande och underhållande att läsa ditt inlägg! Kan riktigt se dig ’röja runt’ i vimlet.
  Tur att du är så mkt yngre än jag! Hoppas att du behåller din energi och livslust låjngt upp i åldern!

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej Åsa 😊

   Ja, jag ska verkligen försöka hålla mig ung länge så kan kan rejva loss på diverse partyn haha.. det är viktigt att ha såna där grejer att se fram emot så att man orkar med det berömda hamsterhjulet. Två gånger per år för det bli pariserhjul istället helt enkelt.

   Hoppas du har det bra! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.