Egons blogg

Tänk så många problem och konflikter, som har undvikits, genom att man pratat med varandra.

 

Landstinget skulle ha samtalat med berörda kommuner, innan man genomförde sina förändringar. Jag är säker på att alla kommunpolitiker skulle ha förstått problemen och varit villiga att hjälpa till att lösa dem. På det sätt Landstinget genomförde sina sparåtgärder, har de åsamkat både sig själva och kommunerna onödiga kostnader.
Att sedan komma och säga att kommunerna måste samarbeta med landstinget, för att vi i inlandet ska få behålla akutsjukvården verkar långsökt.  Förhandlingarna förs på Landstingets villkor. Det är inte vi i inlandet, som är orsak till den kommande folkomröstningen.
Peter Olovsson uttalade vid ett flertal tillfällen i radion, att han inte kunde ändra Åsele och Dorotea, då måste han ändra hela omorganisationen i länet. Hur tänker han då? Kan man inte ändra det som är fel och behålla det som är bra? Är hela projekt” Balans” ett stort fel? Normalt behåller man det som är bra och ändrar det som är fel.
Den extrakostnad på 10 millioner han åsamkar Landstinget, har han möjlighet att fixa bort. Det är bara att lyssna till Åsele och Dorotea.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.