Egons blogg

Besvär

 

Besvär
 
Förvaltningsrätten Umeå
Nygatan 45
903 30 Umeå
 
Ang. besvär över beslut i Åsele kommunfullmäktige, 121218.
 
Jag besvärar mig över beslutet om budget 2013, i den del där man beslutade att förändra Duvans särskilda boende till s.k. trygghetsboende.
Som skäl vill jag anföra följande:
  1. Det finns inget formellt beslut taget om att ändra inriktningen på verksamheten. Ett beslut av denna dignitet anser jag bör fattas av Kommunfullmäktige eftersom det är del i en större beslutsprocess om hur kommunens olika boenden ska disponeras.
  2. Beslutet fattades utifrån ej aktuellt beslutsunderlag, vilket inte är tillfredställande. (underlaget bifogas)
  3. Det beslutsunderlag, som låg till grund för beslutet, uppfattar jag som olagligt eftersom det i underlaget finns med två förslag till besparingar, som går emot gällande lagkrav.
  4. a/ ”Neddragning av daglig verksamhet för psykiskt funktionshindrade”: Verksamheten, som är lagstadgad , upphör under 2013.
b/ ”Neddragning av daglig verksamhet för äldre”: Ingen daglig verksamhet för boende vid särskilt boende och för övriga äldre, vilket också är lagstadgat.
 
Utifrån ovanstående skäl anhåller jag att beslutet om att ändra inriktning på Duvans verksamhet upphävs och att Förvaltningsrätten beslutar om omedelbar inhibition.
Åsele 2013-01-08
 
Egon Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.