Egons blogg

Teknikskiftet i inlandet.

 

 
Till seminariet kring teknikskiftet i inlandet var Björn Berg, informationsansvarig infrastruktur Telia Sonera och Göran Marby, Generaldirektör, Post och Telestyrelsen inbjudna.
Björn Berg informerade om det arbete som pågår med teknikskiftet. Där fick vi lära oss att  byte av fast telefoni har inget med mobiltelefonin att göra. Att säga upp den fasta telefonen och förlita sig på att mobiltelefonen ska vara lika bra som den fasta telefonen är fel. Med digital fast telefoni har man bättre täckning än med mobiltelefon fick vi höra. Har du inte mobiltäckning där du bor, bör du beställa fast telefoni så ordnar Telia så att det funkar lika bra, som med den gamla kopparlinan. Detta till fast pris oavsett var du bor och vilket arrangemang de måste vidta för att det ska funka.
Av Post och Telestyrelsen fick vi höra vilka krav som ställs på teleleverantörer och vilka möjligheter det finns att skapa internet-uppkopplin i områden som i dag saknar detta. Det finns pengar att söka, men vad vi måste göra är att inventera vilka områden som saknar uppkoppling. All information finns på Post och Telestyrelsens hemsida. Möjlighet finns, bara man försöker.
Även denna dag visade att Region 8, är en part med tyngd, som myndigheterna tar på allvar. Vi representerar mer än 50% av Västerbottens kommuner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.