Egons blogg

Ett års av kamp.

 

 
Igår var en bra dag, med många bra informationer och upplevelser. Dagen avslutades med att jag åkte till Dorotea och var med på markerandet av ettårsdagen av sjukhusockupationen. Det hände i ett fullsatt Medborgarhus. Sören Granberg inledde, med ett tal på 40 minuter, där han berättade om alla viktiga och avgörande steg i arbetet med ockupationen. Mycket intressant och lärorikt och vilken fantastisk talare Sören är. 40 minuter försvann snabbt och alla satt trollbundna och lyssnade.
Dorotea är pionjärer då det gäller att kämpa för demokrati på det här århundradet. Jag hoppas att alla medborgarna förstår, att man måste engagera sig och samverka, när man tycker att politiken kört över medborgarna. Enklast är att man engagerar sig i något politiskt parti, som man tycker passar ens egna värderingar och är med och påverkar före besluten fattas. Det vanligaste är att man sitter hemma och tycker hur det skall vara. När beslut fattats, är det mycket arbete för att få en prövning av beslutet, men det är möjligt.
Tillbaka till Dorotea. När jag lyssnad på Sörens berättelse, var jag så upprymd av de möjligheter jag såg för demokratin, att jag i mitt anförande glömde att tacka för den kamp de för, för oss i Åsele.
 Nu till Doroteabona: Ett jättestort tack för ert arbete för demokratin och akutvården i inlandet. Ni vet inte vilket stort avtryck i historien ni kommer att göra genom er kamp. Det är många medborgargrupper som följer utvecklingen, på ett typiskt svenskt sätt, man avvaktar och ser hur det går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.