Egons blogg

Kommunal fritidspolitiker?

 

Som fritidspolitiker, funderar man ibland, vad väljarna tycker vi ska engagera oss i. Vad kan vi försöka påverka, för att motsvara väljarnas förväntningar? Är det rikspolitiken eller kommunpolitiken vi ska jobba med? Vad ska vi informera om? Är det vad som händer i vår egen kommun eller värdspolitiken, som är av intresse? Ska vi enkelt förklara, varför inte väljarnas förväntningar infrias, eller ska vi skylla allt på regeringen, då slipper vi ta ansvaret?
Fritidspolitikerns roll är inte lätt, men vi måste ta ansvar för våra beslut. En öppen och bra dialog med väljarna tror jag är viktigt. Men hur skapas den? Dialog med folket, uppstår vanligast, då något beslut går folket emot. Hur ska vi få väljarna att delta, innan de dåliga besluten fattats? Kommunalpolitik pågår hela året och det fattas massor med beslut. Kan jag som fritidspolitiker, känna mig ha folkets stöd, när jag fikat tillsammans med 5-6 personer och lyft en fråga och fått stöd för den?
Den största frågan för inlandets överlevnad är, hur vi ska få folket, gammal som ung, att politiskt engagera sig. Det innebär inte, att alla måste bli politiker, det viktiga är att delta i politiska möten och vara med och påverka. Vi fritidspolitiker, ska föra folkets talan, inte vår egen.

4 kommentarer

  1. Maria Lilja

    Som du har skrivit i dina bloggar så är det allra viktigaste för politiker att behålla gamla som unga i våra kommuner för utan människor i en kommun så finns det ingen grund för överlevnad.
    Ett bra exempel på detta är:
    Vindelns kommun de behåller skolor därigenom överlevnad samt sänder ut signaler till ny etableringar i kommunen.
    De satsar på tekniken, skolbarnen får utbildning med hj. av datorer, utb lärare.
    Detta är ett gott exempel.Möta varje människa i deras behov så gott det går, det föder nya engagerade människor.
    Inte som i vår kommun att vissa politiker tror att om vi minskar befolkningen så överlever kommunen.
    Alla arbets platser i kommunen är viktiga som tex.Duvan eftersom vi har kunskap att vi har många skattebetalare som behöver vård samt det kommer att öka…Personalen i Duvan är unga som betalar skatt, de har barn som behöver skola. Om vi behåller dessa i vår kommun så kommer det att öka våra möjligheter till en framtid i vår kommun.

    Jag har följt dina bloggar och är glad att över dina insiker!

  2. Bengt Jonsson

    Helt rätt Egon – ni ska som våra företaradare föra folkets talan, då hoppas jag att ni säger nej till att skriva under ett avtal med landstinget om akutbilen fram till 2016, jag tror att många med mig vill ha tillbaka ambulansen och då ska ni politiker inte ta detta beslut nu utan invänta resultatet av en kommande folkomröstning och se vilket resultat det blir av den. Ni sitter väl inte i knät på Olofsson med flera.

  3. fattar faktiskt inte

    Men vad jag förstår av att läsa VK är beslutet om akutbil redan taget innan KS – har Peter/socialdemokraterna rätt att besluta utan fast förankring i KS?

    För övrigt ska du ha en stor ros eftersom du lägger ut alla kommentarer (tror jag) i motsatts till kommunalrådet som tydligen väljer vilka kommentarer som publiceras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.