Egons blogg

Så här blev det.

 

Efter gårdagens KS, är det många som funderar, hur det gick med akutbilsfrågan. Det var ett mycket bra möte, med en bra diskussion kring avtalet med Landstinget. Många frågor fick bra svar, men en del frågor lämnades obesvarade. Bilagorna till avtalet som presenterades, väckte inte till någon större debatt. Ärendet återremitterades till AU för att räta ut en del frågetecken. Före beslut i frågan, kommer ett offentligt informationsmöte att hållas.  
Nu är det viktigt att alla frågor får svar. Alla påståenden om vad akutbilen får och inte får göra? Om den är godkänd för de uppdrag den ska utföra? Vad kan och får personalen göra? Kostar det något för Åsele kommun? Det spekuleras vilt på ”nätet” kring dessa frågor, men hur är sanningen?
Den för mig viktigaste frågan, diskuteras aldrig. Är akutbilen bra för folket, som bor i vår kommun och i grannkommunerna? Varför får vi inte en ambulans, då vår akutbil är slående lika en ambulans?

2 kommentarer

  1. Staffan Selin

    Jag vet inte om jag har missat något.
    Du skriver: varför får vi inte en ambulans, då vår akutbil är slående lika en ambulans?
    Jag har frågat,vad är kostnad skillnaden mellan ambulansen som fanns och akutbilen?
    Eftersom ambulanser måste möta akutbilen är det två bilar som nu måste användas.
    Om det är sant att Åsele ambulans personalen inte gjorde något mellan uppdragen, borde en omförhandling liknande den som är idag med den nya personalen kunnat göras.
    Vad jag förstår användes ambulansen till andra körningar som nu taxi ska köra, den kostaden finns ju fortfarande kvar den är bara flyttad till annat bolag.

  2. Egon Persson

    Det är inget måste att en ambulans ska möta akutbilen, den kör fram till vårdcentarl eller lasarett. Det är inget nytt, att ambulans från Umeå och Lycksele mötte Åseles ambulans och lastade om ibland.
    Övriga frågor, kan jag inte svara på, då dessa uppgifter finns hos landstinget. Dom släpper inget. Åsele kommun betalar inte en krona i akutbilen, det är landstingets problem och ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.