Egons blogg

Valarbetare, vem?

 

 
I morgon får vi höra, när omröstningen blir. Det troliga är, att majoriteten kostar på lite extra och kör omröstningen i maj. Det rimliga ur ekonomisk synpunkt, borde vara att ha valet i samband med nästa ordinarie val. Men då är det risk, att det blir ett stort valdeltagande och majoriteten är rädd att förlora.
Hur blir frågeställningen? Kommer frågan att kunna misstolkas? Har majoriteten blivit så trängd, att ”ändamålet helgar medlen”?  Man tolkar reglerna för folkomröstning på ett eget vis?
Vad majoriteten inte räknat med, är den kraft som vanliga medborgare kan samla, för att försvara sin demokratiska rätt.
Nu gäller det, att alla politiska partier, rustar för kommande folkomröstning och tar ställning. Våra medborgare, har bestämt om en folkomröstning och då är det bara för politiker, att starta valarbetet. Det är bara att invänta landstingets beslut och arbeta efter det. Jag hoppas att ”lika vård för alla” inte betyder, att ingen ska ha vård i glesbygd. Vi kräver inte, samma tillgång på specialister inom sjukvården, som i Umeå. Vad vi vill ha, är vår rätt till lokal grundläggande akutsjukvård med vårdplatser och en ambulans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.