Egons blogg

In i dimman?

 

 
Gårdagens budgetseminarium, väckte många tankar hos mig. Hur kommer framtiden att utformas? Vilka resurser kommer vi att ha, för att utveckla samhället? Det var åter nya grepp, om hur budgetarbetet ska bedrivas.
Det viktigaste målet vi har, är att stoppa befolkningsminskningen. Det betyder många miljoner i den kommunala kassan. Vad gör vi åt det? Jo vi stoppar huvudet i sanden och låtsas, att det som händer inte sker. Vi stryker ett streck över det som hänt och börjar om med att styra i samförstånd, tycker en del.
På frågan om hanteringen av Fredrika, som kan i förlängningen innebära stora inkomstbortfall för kommunen, uteblir svaret. Att tre företag flyttar från kommunen och ett 30-tal personer flyttar från kommunen, tycks sakna betydelse. Det är många miljoner vi går miste om och hur upplevs vi som företagsvänlig kommun? Det är verklighet och det händer.
Nu ett uttryck, som min gamle vän Axel Oxenstierna född år 1583, sa till sin son, ”ack min son, om du visste med vad lite kunskap värden styrs”. Det påståendet, håller nog än.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.