Egons blogg

Självtest för politiker?

 

 
När man sitter en hel dag på ett möte, som gäller budget och inte har en fråga eller ett yttrande att tillföra. Förstår man inte uppdraget eller har man redan bestämt hur man ska rösta i frågan? För att nå samförstånd, bör alla delta i diskussionen. Att övertyga alla, om att ens idéer är bäst, uppnås inte genom att sitta tyst. Det är svårt att läsa andras tankar.
Att sitta tyst på möten och rösta, som alla andra i partiet, verkar vara det system, som S+V tror är att nå enighet med oppositionen. Har man verkligen tänkt igenom sin situation. Man övertygar ingen genom tystnad. Man avslutar debatten och röstar igenom sitt förslag, utan att bemöta synpunkter från oppositionen. Ett bra sätt att nå samsyn och enighet.
Jag läste Katarina Henrikssons blogg den 13 mars och tycker att hennes synpunkter, är något alla kan ta till sig. Politiker och övriga medborgare, kan använda hennes dokument, som ett självtest. Se efter vilken grupp du tillhör. Är du lämplig som politiker? Bör du ändra dig eller sluta? Försök ta ställning. Lycka till!
På denna adress finns Katarinas blogg.
 http://vilmarsdotters.blogspot.se/2013/03/fader-forlat-dem-ty-de-veta-icke-vad-de.html

En kommentar

  1. Katarina Henriksson

    Tack för det, Egon.

    Jag tycker själv att det är intressant överhuvudtaget att fundera över saken. Frågeställningen i mitt blogginlägg går att applicera även på annat än politik.
    Som anställd till exempel kan man ta sig en funderare över hur man reagerar om man möter missförhållanden i arbetslivet. Vi har sett ett flertal exempel på hur de som påtalat missförhållanden i vård och omsorg, riskerat att bli av med sina arbeten. Kanske blivit det ibland, jag vet inte.

    Oavsett vilken plats man befinner sig på, kan man ta en minut och fundera över om man är maktens kritiker, dräng eller nyttiga idiot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.