Egons blogg

Komentarer kring Peter Lindströms blogg 14/3 ”Medel före mål”.

 

 
Vilka menar Peter L. när han talar om ”vi” som inbjudit till budgetdagen? Jag trodde det var budgetberedningen som stod för inbjudan, där även jag ingår. Det ”revolutionerande” budgetmaterialet, som Peter framhåller, var producerat kvällen före mötet enligt kommunchefen. Utifrån det, kan man ju tänka sig vilket intresse för budget man har, då man inte lagt mera tid på materialet och förankrat det hos oppositionen också. Var döljer sig demokratin och samförståndslösningar i ett sådant agerande?  Oppositionen poängterade, att tydliga mål saknades i budgetarbetet. Tydligen har vi inte samma uppfattning, om vad mål betyder.
Oppositionen inbjöd den 1 februari S+V till samtal där vi ville nå samförstånd kring Åseles framtid. Vi hade förslag på att utveckla skolan i Fredrika, med hjälp av distansutbildning. Enligt Peters blogg, hade vi tydligen samma tankar i den frågan. Men varför kom vi då inte överens? Helt plötsligt är vi motståndare till det, enligt Peter? Klarade han inte av att förklara för oss? Vi ville nå samförstånd i denna fråga och i många andra frågor också. Det skulle betyda en framgång för vår kommun.
Budgetdagen skulle avslutas med, att vi skrev på en avsiktsförklaring, allt skulle lösas i samförstånd. Går det inte att nå samförståndslösningar utan avtal, underlättar inte ett avtal att nå samförstånd. Det måste vara misstänksamhet, som ligger till grund, för att man vill ha ett sådant avtal. Att ledamöter sitter i möten och fattar beslut utifrån vad man tycker om en viss person, vittnar om stora brister. Man måste lära sig skilja på sak och person, och i en demokrati måste alla få plats, även individen. Att ställa frågor är inte att vara emot, men kan bli obekvämt för en del och då blir man kallad tvärvigg. Man kanske saknar vana, att få frågor och vara tvungen att svara?
Att Säkra kompetensförsörjningen är en frågeställning för all verksamhet. Den samverkan vi har i Akademi norr är ett av våra verktyg, skriver Peter.  Min kommentar, det är en ypperlig möjlighet för alla, även för politiker, att skaffa kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.