Egons blogg

En ursäkt är en styrka, det vittnar om mod.

 

 
Det brukar vara ordföranden som kallar till möten med budgetberedningen och det är inte jag. En duktig ledare, skulle ha erkänt sitt misstag, saken hade varit utagerad och vi hade gått vidare i samförstånd. Det är tillåtet att göra fel, bara man inser det själv och rättar till det. Oppositionen har framfört vid flera tillfällen, att vi deltar gärna i informella möten, för att försöka nå samförstånd i alla frågor. Det är något som vår kommun behöver. Jag har svårt att tänka mig, att det är bara vi som gör fel och att det påverkar utvecklingen i samhället.
Att tro att oppositionen sitter overksam, då det gäller budgetarbetet, är fel att tro. Vi har en bättre budget för 2013, där skolan i Fredrika och Duvan finns kvar. Resultatet är bättre än i den budget, som majotiteten drev igenom med en rösts övervikt.  2014- 2015 har samma goda resultat och vi tar fullt ansvar för vår budget.
Det är ytterligare förvånansvärt, att en ledamot som var med och röstade bort skolan i Fredrika ställer frågan, ”varför har ingen sagt något förut, det är dags att komma nu, när beslutet är fattat”? Enligt mina anteckningar, var det fyra personer från majoriteten, som deltog i ett möte kl.18.00 den 2 nov 2011 i Fredrika. Ämnet var nedläggning av Fredrika skola och denna ledamot deltog där. Hur ledamoten i fråga, missade syftet med mötet fredrikaborna inbjudit till, är för mig en gåta. Om denne ledamot förstått syftet med mötet, hade vi kanske fått den rösten på vår sida och då hade skolan varit kvar. Folk och företag hade också stannat i Fredrika. ”Sent skall syndaren vakna”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.