Egons blogg

Mitt vackra Åsele.

 

Om alla Åselebor tittar ut genom sitt fönster, oavsett var du bor, ser du en vacker vy. Det är nära till naturen och ingen trängsel. Den natur vi lever i, är det många som avundas oss. Vi kan röra oss fritt, nästan hur vi vill.
Kommunen har tillsammans med olika föreningar, fritidsanläggningar som i en mindre stad. Skolan, fritids och förskolor, ligger centralt i samhället och det är gångavstånd (inom 300 meter) till simhall, sporthall, styrkehall, ishall, två fotbollsplaner, skidstadion och ridhus. Vi har ca3 km till slalombacke, 5 km till 18-håls golfbana 17 km till en fin motorstadion. Till detta kommer en flora av skoterleder. Det finns skjutbanor för alla önskemål. Vi har ett kulturhus med digital bio och möjlighet att se olika direktsända arrangeman, från hela värden.
Vi har gott om bra fiskevatten och stor tillgång på jakt av olika slag. Det finns föreningar, för alla intressen, där du träffar folk, med samma intressen som du. Det är låga avgifter till alla aktiviteter. Dina barn tas omhand, av duktiga ledare i olika föreningar. Alla jobbar ideellt och det är föräldrar som hjälps åt, för att hålla föreningarna levande. Alla bryr sig om våra barn. Det du efterfrågar finns i Åsele. Vi har många aktiva byar i vår kommun.
Medge att det verkar vara en drömplats jag bor på. Det är därför jag bor kvar här och jag trivs med mitt liv här. Varför inte flytta till Åsele? Här är lika bra, som på någon annan plats.
Jag ensam har ansvar, för hur jag väljer att tolka det jag ser. Du kanske har samma syn ?

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.