Egons blogg

Viljan ger dig mod.

 

 
Det viktigaste är viljan. Utan den har resurserna ingen betydelse. Inte det mänskliga, inte det materiella. Bara den som har viljan, kan skapa något, en tavla, en gärning, ett överskott. Bygga något, där det inte fanns någonting, utveckla det existerande, till något som ingen trodde var möjligt. Bara den som har viljan, törs se riskerna i ögonen, utan att bli handlingsförlamad.
Har du viljan, finner du medlen. Skaffar dig kundskap, säkrar pengarna, letar upp människorna, någon att dela idéerna och riskerna och resultatet med. Det är inte alltid lika lätt, men en sak är helt säker, det viktigaste är viljan.
I hela mitt vuxna liv, mer än 50 år, är det viljan som har varit min drivkraft, att förverkliga mina drömmar. 1969 startade jag som företagare, med sexhundra kronor i rörelsekapital och folk som trodde på mig. Jag har satt målen och med hjälp av viljan, har jag skaffat resurser, för att nå målen.  Jag har fått ändra mig, be om ursäkt, eller haft fel, fler än en gång. Men jag har aldrig saknat viljan att nå det mål jag satt. Dagens politiker måste också ha en stark vilja, för att driva utvecklingen av samhället.
Saknar man viljan, vågar du inte ändra felaktiga beslut och du kommer längre och längre från de mål, du önskar nå. Du blir rädd för att föra diskussioner med folk, som kan hjälpa till, för att du ska nå målet. Du ser en fiende i alla, som inte tänker och pratar som du. Bakom varje negativ tanke du har, om en annan människa, döljer sig någon form av rädsla hos dig. Du lägger all kraft på att skapa dig en egen ekonomisk och politisk status. Ställ då frågan till dig själv: ”ska jag fortsätta som politiker”?
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.