Egons blogg

Unga företagare.

 

Igår var jag på ett mycket intressant möte, som handlade ett EU-finaserat utbytesprogram, för unga företagare. Du får inte ha arbetat heltid, med ditt företag, i mer än tre år. Programet, som heter Erasmus, ger dig möjligheter att arbeta tillsammans med en erfaren företagare i ett annat EU-land och att förstärka de färdigheter du behöver, för att utveckla ditt företag. Din vistelse utomlands kan vara från en till sex månader.
Har du ett företag äldre än tre år, kan du ta emot en ung företagare från ett EU-land, som arbetar tillsammans med dig i ditt företag. Personen du är värd för, får ett bidrag och utbytet medför inga kostnader för ditt företag. En ny motiverad företagare, kan ge nya idéer och bidra med färdigheter. Du kan få inblick i andra europeiska marknader och utveckla dina internationella kontakter, utan att flytta dig från ditt kontor.
Ja, möjligheter finns att utvecklas, även för vi i Åsele. När jag lyssnade till Celia Ahlin från Erasmus, tände jag på alla företagarcylindrar när jag såg möjligheterna. Jag återvände snabbt till verkligheten, när jag insåg att jag inte var en ung företagare. Treårsgränsen var överskriden redan 1971 för min del.
Men du som vill veta mera, kontakta Janette eller Robert vid ÅNS eller kolla hemsidan WWW.erasmus-entrepreneurs.eu. Lycka till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.