Egons blogg

Folkomröstningen den 8 september.

 

 
Peter Olofsson påstår i sitt uttalande i VK, att frågeställningen rör endast ambulans i Åsele och vårdplatserna i Dorotea. Det som rör hela länet, är hur det ska finansernas, säger PO. Det är att göra det lätt för sig.
Jag ser det som en principfråga, om vi ska ha samma standard på vården i hela länet. Kunde landstinget ta bort akutplatser i Dorotea och ambulansen i Åsele utan protester, är det fritt fram att ta bort akutplatser och ambulanser i 10 kommuner till. Folkomröstningen är viktig och avgörande för hur sjukvården skall se ut i små kommuner. Folket i hela Västerbotten, måste ta sitt ansvar och gå och rösta den 8 september. Det gäller lika vård för alla i Västerbotten.
I Åsele-Nytt läste jag, att Folkpartiet inbjudit Simone Granberg från Doroteaupproret, att informera Åseleborna om folkomröstningen. Det blir onsdagen den 17 april kl.18.30 i Kaffestugan. Här kommer frågan vi ska ta ställning till den 8 september.
Så formuleras frågan: "Som en del i att nå balans i ekonomin beslutade Västerbottens läns landsting 2011 att minska antalet vårdplatser i Dorotea och att ersätta den stationerade ambulansen i Åsele med en akutbil. Vill du ge Västerbottens läns landsting i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser och läkarjourkedja som 2011 och att Åsele får en stationerad ambulans?"
De röstande kan svara ja, nej eller rösta blankt.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.