Egons blogg

Dialog och samförståndslösningar?

 

Hur tänker Peter Lindström? I sina bloggar och uttalanden, pratar han om breda lösningar och väl förberedda ärenden. Vi i Oppositionen har sökt sådana lösningar utan framgång. Han skriver, ” I en demokrati måste många röster komma till tals, många åsikter som ska vägas mot andra, och därefter får majoriteten peka ut vägen- inte några få pampar”. Jag har aldrig hört ” många röster komma till tals” från S+V vid något fullmäktige, de tre år jag deltagit i politiken. Vilka är pamparna i det här fallet?
”Att tro att man i små grupperingar kan bestämma över en kommuns ekonomi är befängt”, skriver han sedan. Här visar han med vilken arrogans han ser på oppositionen. Vi representerar ca 35% av Åseles befolkning och förde seriösa samtal kring händelserna i Fredrika, som tydligen från S+V sida, var ett spel för galleriet. Resultatet av deras agerande, kommer att visa sig i vår ekonomi, inom en snar framtid.
”Att likt småpojkar tänka sig att man ska göra stora omstrukturerande förändringar som berör stora delar av den kommunala verksamheten är löjeväckande” fortsatte PL fantastiska text. Vi som var med från oppositionen i ”förhandlingarna” är tre företagare som drivit företag sedan slutet på 60-talet, utan konkurs. Skulle vi sakna förmågan att göra bedömningen, hur en verksamhet ska vara bra och lönsamt för samhället? Utifrån vilken kompetens gör PL sin bedömning, att vi har fel?
Det har framkommit, att korruption i små kommuner, är ett hinder för utveckling. Åsele är inget undantag, då det gäller korruption och det kommer jag lyfta i det politiska rummet. Benämningen brukar kallas ”svågerpolitik”. ”Jantelagen” får också daglig näring i sådana kretsar, som vi avskaffat i Åsele. Eller hur?
Trots att stora delar av oppositionen är i pensionsålder tycker de tydligen att det är spännande med dessa " hemliga möten", skriver PL. Hur tänkte han nu, när S+V deltog i dessa möten? Vilken syn har han på pensionärer? Vilken människosyn har han i stort?
Om denna blogg, avser att vara ett svar till alla medborgare, som ställt frågor kring händelserna i Fredrika, är det en katastrof. Ledarskap av den här typen, leder inget framåt. Det finns inte en saklig mening i texten och retar bara upp befolkningen ytterligare. Hur bygger man samarbete, med hjälp av en sådan blogg?

3 kommentarer

  1. Max Brantholm

    Åsikter från väst.

    Hej Egon!

    Läste också Peters blogg och blev minst sagt konfunderad. Förstår inte riktigt vad han vill säga annat än att spy galla på ett ogenomtänkt sätt för en kommunal företrädare. Kanske till och med dåligt omdöme i en herrbastu en sen fredagskväll.

    Nu har jag bara hört om Peters tidigare erfarenheter men tydligt är att han har vissa luckor i sin kunskapsbank. En anledning till ödmjukhet där intresset för kunskapsinhämtande varit en bättre attityd än den han nu visar.

    För mig visar det på en tendens i Västerbotten. Den utarmning som skett bland socialdemokraterna de sista åren i länet är tydlig. Vi behöver inte nämna namn men i de flesta socialdemokratiska kommuner i länet har ”kvaliteten” på de styrande sjunkit märkbart. Vilket visar sig i att det folkliga missnöjet ökat och förtroendet för politiker sjunkit. I landstinget kan vi också se ett demokratiskt förfall, som vi i vår fantasi inte ens kunde tänka.

    Vi som är demokrater vill självklart se ett anständigt socialdemokratiskt parti. Vi är mer intresserade av samhällsbyggandet än politiskt käbbel och skyddande av särintressen. Idag är det väldigt svårt eftersom sossarna mer skyddar sina positioner än medverkar till samhällsutveckling.

    Det kan låta märkligt men jag vill att vi sänder en tanke till de socialdemokrater, som idag är svikna av sina företrädare. De mår lika dåligt, som de som opponerar men till skillnad från oppositionen är de också utsatta för ett svek från sina egna.

  2. Ambrosius

    Som utflyttad Åselebo följer jag era bloggar där hemma. Ja blev förvånad och lite besviken när jag läste PL:s lördagsblogg. Hans fula påhopp hör defenetivt inte hemma i en demokrati. Men det finns en förklaring på allt. Man kan skönja en bokstavskombination hos perssonen i fråga. Kan tilläga att det behöver inte medföra nedsatt intelekt. Det är ett stort spann på dessa diagnoser. Men några särdrag kan vara värda att nämna. Närminne,empati,effekten av sitt handlande,ordförståelse mm. (Medicineras själv med gott resultat). Hoppas partikammraterna kan få PL att tänka efter och arbeta för kommunens bästa. En med tankar att återvända till ett inte helt raserat Åsele.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.