Egons blogg

Information?

 

Jag trodde att bloggen, var en möjlighet för medborgarna, att se vad som händer i politiken och för oss politiker, en möjlighet att informera om hur den politiska dialogen förs. Att läsa ett kommunalt protokoll, ger bara en information om beslut och beslutsgång. Svårt att tolka för den som inte varit med i diskussionen och följaktigen lätt att misstolka.
I bloggen finns en möjlighet, att föra en öppen dialog med både väljare och politiker. Det enda som krävs är att man försöker vara artig och föra dialogen på ett hyfsat sätt. Det innebär inte, att man inte kan återge hur beslut kommit till och vilken som sade vad. Men att gå in i en dialog med att använda sig av förakt och förlöjliganden av människor, som engagerar sig i politiken är ingen framgång.
Vi politiker måste kunna föra en respektabel dialog och svara väljarna på deras frågor. Det gäller att svara alla, även de väljare som inte tillhör det egna partiet. Vi måste visa respekt för väljarna och varandra, för att komma framåt i den svåra situation Åsele befinner sig i. Jag är åter beredd att sträcka mina motståndare handen för ett samarbete, i stället för att Åsele ska stå och stampa på samma ställe och halka bakåt.

2 kommentarer

  1. Staffan Selin

    Det är bra med era bloggar, vad jag förstår är det enda sättet för vi som inte är politiker att få veta något. Tyvärr skriver inte alla sakliga saker.

  2. Anitha

    Hej Egon!

    Jag måste säga att du är imponerande storsint!
    Tänk om vi kunde stoppa undan all partipolitik i kommunen och koncentrera oss på att få dugligt folk på alla poster.
    Det skulle hela kommunen vinna på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.