Egons blogg

386 arbetstillfällen?

 

Fredrikaföretagarna hade begärt ett möte med ÅNS till den 6 mars, men fick till svar från ordföranden, att det inte var möjligt före den 25 mars. Ett nytt mail kom från Fredrika, att de ville träffa kommunalrådet och ÅNS styrelse den 6 mars. Flera Fredrikaföretag skulle åka till Bjurholm den 7 mars.
Jag ringde till Fredrika och fick mötet framflyttat till kl 8.30 den 7 mars. Vi var tre personer från ÅNS Lars-Bertil Näslund, Anders Westman, jag och ÅNS tjänsteman, som åkte till Fredrika. Kommunalrådet och ordförande i ÅNS, hade förmodligen viktigare uppgifter den dagen. I Fredrika fick vi klart för oss, att det var flera företag, som var på väg att flytta till annan kommun. De flesta av Fredrikas företagare, hade kommit till mötet.
Det som S+V avfärdade som tomma hot, är i dag ett faktum och ett företag med tio anställda flyttar till Bjurholm. Anledningen är att majoriteten i Åsele,( S+V) lyssnade inte på vad företaget sa. Man nonchalerade företaget helt, företaget saknade betydelse för vår kommun.
Tio arbetstillfällen i Åsele motsvarar 386 arbetstillfällen i Umeå. Vad skulle ha hänt i Umeå, om den politiska ledningen för kommun och näringsliv, skulle agera som i Åsele?  Är det inget man behöver prioritera? Skulle ledningen få sitta kvar? Behöver man inte ens kommentera händelsen eller svara på frågor, som företaget ställer?
Hur jag räknat? Umeås innevånare 112000 delat med Åseles innevånare 2900 gånger 10 arbetstillfällen=386.

2 kommentarer

  1. Birger Gustafsson

    Bra skrivet Egon.
    Du har helt rätt och tyvärr är detta bara toppen på isberget både då det gäller utflyttningen och nonchalansen från de nämnda politikerna.

  2. sylvia samuelsson

    En mycket bra infallsvinkel. Vi måste se vår kommun i relation till omvärlden. Visar på hur viktiga företagen är. Drömmen för S o V tycks mig ibland vara att så många som möjligt skall vara offentligt anställda. Då måste alla dra in sin egen lön och lite till för att det skall gå ihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.