Egons blogg

1 maj!

 

Det är ett dyrt pris Åsele kommun har fått betala, för att komma till insikt, om att det är samarbete över partigränser som leder till framgång. Det var positiva vibbar när jag i går besökte Fredrika och Södra Lapplands Socialdemokratiska förenings 1-majfirande. Bert-Runes tal innehöll allt som behövs för att vi ska kunna komma upp för motlutan vi nu hamnat i.
Det går inte att styra sanningen före sig och inte inse, att den hinner ikapp alla. Vi får hoppas att alla väljare, inser vilken politisk ledning vi har i dag i vår kommun. Att inte besöka ett företag med tio anställda, som är på väg att lämna vår kommun, är skrämmande. Att sedan påstå att majoriteten värnar om hela vår kommun, ger ett löjets skimmer över ett sådant uttalande.
 Att fördela pengarna lika över byarna, är också en naiv tanke. Man måste satsa där det ger framgång för hela kommunen och inte fördela smulor till alla, bara för att få en röst.
När ska vi få förklarat för oss, hur flytten av både folk och företag ut ur vår kommun, är att värna om hela vår kommun och leda kommunen framåt?

2 kommentarer

  1. Gunnel Linné

    I dag hörde jag att det gjorts en utredning över hur mycket staten skulle spara om de statliga verken flyttas ut från centrala Stockholm, ut till billigare lokaler i förorterna. Det rörs sig om väldiga summor. Nu är det naturligtvis väldigt få statliga verk som vill flytta. Men jag slogs av en rolig tanke, vi kanske ska fundera över att flytta vårt ”statshus” ut till nån förort och på så sätt spara pengar.

  2. Katarina Henriksson

    Hej Gunnel!

    Det var onekligen en rolig tanke.
    Jag vet om ett hus i en ”förort” med en färdig skylt på där det står ”Kommunalhus”. Det är visserligen bibliotek på nedre botten. Men, övervåningen inrymmer enbart ungdomsgård och den lär knappast bli mycket använd framöver.

    Så, där finns fyra rum, möblerbar hall, litet wc och ett kök att nyttja. Vi renoverade köket och ett utav rummen för två år sedan. De andra tre kan behöva lite uppfräschning. Men, det finns säkert fler än vi som kan arbeta ideellt för en god sak. Så det löser sig nog, om någon skulle nappa på din idé.

    Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.