Egons blogg

Fullmäktige i Hälla.

 

Årets utflykt med fullmäktige blev till Hälla Bygdegård, där sista fullmäktige före sommaruppehållet genomfördes. Stig Hällestrand öppnade mötet med att berätta lite kring byns historia och lunchen fixade Christin Fox.
Dagens möte innehöll inga direkt kontroversiella frågor, så efter lite förtydliganden kring en del frågor, fattades beslut i god enighet. Utvecklingen i Fredrika återspeglas inte i årsredovisningen för 2012, det kommer att påverka 2013 resultat. Att fullmäktige fattat beslut som drabbat kommunen negativt, innebär inte att man måste sluta att fatta beslut.
Man får tycka vad man vill om olika beslut, men som folkvald politiker, måste du arbeta vidare och försöka fatta kloka beslut, som driver kommunen framåt. Vi måste prata med varandra och söka hitta lösningar, på alla frågor som dyker upp. Vi får inte fastna i något slags hämndbegär och vara mot alla förslag som kommer upp på dagordningen. Jag tror inte att någon kommun har den ”klipske” ledaren som kan och löser allt. Jag tror att vi politiker, måste göra det tillsammans för att komma framåt.
Den fråga som kanske är viktigast för den enskilde medborgaren är vattentaxan. KF beslöt att en frysning av vattentaxan ska ske utifrån första kvartalets debitering och gälla till en ny taxa presenterats. Vidare kommer en reducering med 50% av taxan att ske för de som bara köper vatten eller avlopp av kommunen.   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.