Egons blogg

50-åringen.

 

Gårdagens femtioårsfest är över och steget mot hundra har börjat. Ja, det var inte jag som fyllde femtio, det var Åselebygdens Folkdanslag, där vi varit med sedan slutet av 70-talet. Under den tid vi varit med, har vi fått vara med om mycket roligt. Vi har fått möjlighet till att resa och bo hos folk runt om i världen. Till Åsele har det kommit musiker och dansare från många olika länder och kulturer, som Åseleborna har fått ta del av.
Det har blivit många personliga kontakter och semesterutbyten genom åren. Alla som besökt oss från ”stora världen”, har blivit fascinerade över hur vackert Åsele är. Många har återkommit både till vinter och sommar, för att fira semester i Åsele. Bla. vänner från Amerika, har återvänt till Åsele för att fira semester. Alla minnen man har från dessa resor, skulle kunna fylla många bloggar. Folkdanslaget består av medlemmar, som hör hemma inom alla yrken och blandningen av personer blir bra. Unga och gamla blandas i dansen. Man behöver inte ha samma intressen inom något annat, det räcker med dansen.
Ett litet reseminne får det bli i dag. Åselebygdens Folkdanslag var engagerad av Vingresor, för att underhålla på Sunwing Rhodos under en midsommar. Att vi skulle vara där, var annonserat i deras resemagasin och allt annat informationsmaterial. Utanför hotellet var det stora skyltar med vårt namn, samt tid för vårt uppträdande. När vi satt vi frukostbordet första morgonen, kom det in en ung tjej och sa ”ja måste kolla om det verkligen var ni, jag trodde det fanns ett lag till som hette Åselebygdens Folkdanslag”. Det var en flicka med sina rötter i Åsele.
Många sådana möten har skett runt om i världen där vi varit. Det blev en rolig vecka på Rhodos med många fina minnen.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.