Egons blogg

Vem gör vad?

 

Jag har fått den uppfattningen att kommunmedborgarna tror att vi politiker ska vara inne och peta i olika kommunala verksamheter. Så är det inte, vi har anställda tjänstemän, som ska sköta alla verksamheter så att medborgarna blir nöjda.

Politikens roll är att sätta upp långa och kortfristiga mål och skapa finansering för det som skall genomföras. Det ska finnas arbetsbeskrivningar till all personal och tydliga målbeskrivningar. Det ska vara tydligt vad vi politiker vill ha uträttat och vi ska få återrapporterat om hur arbetet fortskrider.

När det saknas tydliga mål och aktuella arbetsbeskrivningar, är det svårt för våra tjänstemän att utföra sitt jobb och det retar naturligtvis våra medborgare.

En kommentar

  1. sylvia samuelsson

    Vem gör vad och NÄR ska det vara klart. ????
    Om vi ställer svar på dessa frågor har vi ett utvärderingsbart mål.
    Men att arbeta så målstyrt innebär att fackföreningen blir underställd arbetssättet. Har kommunen -politikerna fastställt kommunens mål på kort och lång sikt är det inte förhandlingsbart.
    Beroende på vad vi vill genomföra krävs fler eller färre personer. Det kan förändras över tid vid vilken plats arbetet ska utföras. Att vara flexibel blir en del av vardagen.
    Alla i kommunen måste ha en arbetsbeskrivning som är tydlig och klar. Nu har ingen anställd i kommunen en arbetsbeskrivning värd namnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.