Egons blogg

Är det så här det ska vara?

 

Vad jag kan förstå av många, som läst svaren på interpellationen, är svaret inte lättolkat. Hur ska vi ha det i framtiden? Ska vi få svar på våra frågor, utan att bli ironiserad? Är det så här, vi vill ha våra toppolitiker?  Är frågorna otydliga, så det blir för svårt att svara? Något fel måste det vara, för normalt, skulle svaren på dessa frågor, vara lätt att återge på ett enkelt sätt.

Frågan kring Folkomröstningen och ambulansen, tycker jag skulle vara en enkel fråga att svara på. I stället för ett svar, kommer en motfråga? Att framhålla sig själv, som den stora räddaren och skaparen av nuvarande akutbil, var viktigare än att ge ett tydligt svar på frågan.

Jag tycker att synpunkter jag lyfter fram, är viktiga för att samhällsutvecklingen skall gå framåt. Vi kan inte låta oss tystas och låta de maktfullkomliga åsidosätta våra demokratiska rättigheter. Jag har full förståelse, för att vi alla är olika, men vi måste respektera varandra. Att ironisera ledamöter i fullmäktige, utvecklar inte demokratin. Det skrämmer intresserade medborgare, från att delta i det politiska arbetet.

Läs övriga interpellationer, frågor och svar på http://www.aselekl.se/

En kommentar

  1. Ulla Norrman

    Jag håller fullständigt med dig Egon när det gäller demokratiska rättigheter och respekten för varandra. Det vi begär av andra måste vi först ge själva, så enkelt är det. Politik är en seriös och ansvarsfylld uppgift som inte ska ironiseras bort utan tas på fullt allvar.
    Ni som är politiker, kom ihåg att ni är förebilder för de personer som ska utföra och genomdriva de beslut som Ni tar i styrelser och nämnder. Den respekt som ni kräver av oss måste även vi även få kräva av Er !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.